Fijn, Food! 2015

24 maart 2015

Vandaag organiseren de studenten van de Middelbare Horeca School de beurs Fijn, Food 2015.

 

De fastfoodbranche verandert mee met de eetgewoontes. Het assortiment wordt steeds gevarieerder en heel belangrijk: gezonder. Verantwoord en milieubewust eten is de wens van veel consumenten.

De studenten ontwikkelen hun snacks met behulp van de Gastronomix methode en de snacks voldoen aan de kernwaarden van de Dutch Cuisine.

Er worden zeer uiteenlopende snacks gepresenteerd, waaronder de 'Wrapaella' met, de naam zegt het al, paella in een wrap. Daarin verwerkt onder meer risotto en Hollandse zeevruchten.

Even verderop kun je de 'Hou je wafel' proeven: een aardappelwafel met een zeer speciaal 'raad de smaak'-sausje. Van rucola!

Overheerlijk is ook de appeltaart van 'Appeltje-eitje'. Een heerlijk stukje appeltaart met kaneelbolletjes, met daarop een toefje opgeklopt eiwit.

En veel Hollandser kan het niet worden, er is ook een heuse poffertjeskraam. Maar met een twist. De poffertjes zijn niet gemaakt van koemelk, maar van kokosmelk. En ook de poedersuiker is niet alledaags, deze is gemaakt van vanille.

Ervaar hier de beurs via een filmpje.

   Terug

Koning Willem I College

Cookies

Het Koning Willem I College is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van bepaalde analytische cookies. Ga je hiermee akkoord?

Daarnaast krijg je cookies waarvoor geen toestemming nodig is. Meer informatie hierover vind je in onze privacy­verklaring.

 Portaal  Zoeken