Leermeesters - leerlingendag

23 april 2018

Samenwerking met Dutch Cuisine officieel bezegeld

De afdeling Middelbare Horeca School van het Koning Willem I College ’s-Hertogenbosch en het bedrijfsleven organiseren op maandag 23 april 2018 de jaarlijkse Leermeester-Leerlingendag. Horecastudenten en hun leermeesters leren samen meer in bijzondere workshops. Als kers op de taart is meesterkok Albert Kooy van Dutch Cuisine aanwezig om de samenwerking met het Koning Willem I College en Dutch Cuisine te bezegelen.
Studenten met hun leermeesters krijgen diverse workshops aangeboden die innovatief en/of kennis verbredend zijn. Ook dit jaar is er weer een gevarieerd programma met workshops Vega, Tafelbereidingen, Gin Tonic, Lam & Vis, Worstenbrood en Spaanse wijnen. Tijdens de lunch is er een markt ‘Van alle markten thuis’ met diverse leveranciers en kunnen bedrijven speeddaten met studenten. De Leermeester-Leerlingendag is een initiatief dat gedragen wordt door HorecaVakpunt, het samenwerkingsverband tussen leerbedrijven en horeca-scholen in het belang van goed onderwijs voor de huidige en toekomstige werknemer in de horeca.
Ambassadeurschap
De dag wordt om 15.00 uur afgesloten met het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst tussen Dutch Cuisine en het Koning Willem I College. Meesterkok Albert Kooy, grondlegger van de Nieuwe Nederlandse Keuken en jaren geleden zelf werkzaam op het college, is erbij aanwezig om de samenwerking officieel te bekrachtigen. Marc Raaijmakers, directeur van de Middelbare Horeca School wordt daarmee officieel ambassadeur van Dutch Cuisine. Hij staat in een prominent rijtje van chefkoks die Dutch Cuisine op de kaart gaan zetten.
Over Dutch Cuisine
Dutch Cuisine is een beweging die het Nederlandse koken op de kaart zet. Een keuken waarin verse groenten een hoofdrol spelen en vlees en vis een bijrol. Daarbij werkt Dutch Cuisine vanuit 5 principes die in een manifest zijn vastgelegd. Binnen deze 5 principes (cultuur, gezond, natuur, kwaliteit en waarde) wordt het volgende nagestreefd: 80 procent seizoensproducten en 20 procent buiten het seizoen en 80 procent groente en 20 procent vlees of vis.
Programma
De globale dagindeling ziet er als volgt uit:
10.30 – 10.50 uur: Ontvangst in Workplaza – School voor de Toekomst
10.50 – 11.00 uur: Woord van welkom door de heer Raaijmakers
11.00 – 12.30 uur: Workshop ronde 1
12.30 – 13.30 uur: Lunch inclusief markt ‘Van alle markten thuis’ in de Mensa en speeddaten met studenten
13.30 – 15.00 uur: Workshopronde 2
15.00 – 15.30 uur: Convenant Dutch Cuisine
15.30 – 16.30 uur: Afsluiting met netwerkborrel

   Terug

Koning Willem I College

Cookies

Het Koning Willem I College is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van bepaalde analytische cookies. Ga je hiermee akkoord?

Daarnaast krijg je cookies waarvoor geen toestemming nodig is. Meer informatie hierover vind je in onze privacy­verklaring.

 Portaal  Zoeken