KW1C en Van der Valk verzorgen samen opleidingen

Vanaf het nieuwe schooljaar gaat Koning Willem I College in nauwe samenwerking met Van der Valk vakopleidingen verzorgen. De korte lijnen en de nabijheid van het Van der Valk-hotel in Cuijk, zullen de gastvrije studenten klaarstomen voor een stage of een baan in de regio.

Van Der Valk KW1C Cuijk 2022 2023

De samenwerking heeft betrekking op de opleidingen kok en gastheer/-vrouw die Koning Willem I College op haar locatie in Cuijk aanbiedt. Samen met Van der Valk worden zowel bbl- als bol-opleidingen aangeboden. Bij de bol-variant verzorgt Van der Valk de lessen on the job, in het restaurant in Cuijk. Zo zijn studenten direct in de praktijk bezig. Bij de bbl-variant krijgen de studenten een arbeidscontract bij Van der Valk voor minimaal 20 uur. Eén dag in de week volgen zij lessen bij het Koning Willem I College.

“Door samen met Van der Valk opleidingen aan te bieden, bieden we onze studenten perspectief wanneer zij voor een baan in de horeca kiezen. Het is belangrijk om studenten warm te maken voor dit mooie beroep, juist in deze tijden”, vertelt Lisette van de Wijgert, onderwijsmanager bij KW1C. Van der Valk beaamt dat: “We organiseren binnen de bol-variant diverse excursies die het studeren nog leuker maken. Bij de koksopleiding gaan studenten bijvoorbeeld een dag naar Rosval om meer gevoel te krijgen bij hoe de keukens worden gemaakt binnen Van der Valk. De studenten kijken dan bijvoorbeeld mee met het productieproces van een professionele horecakeuken. De keukens die van A tot Z worden gemaakt bij Rosval, worden zowel bij Van der Valk geplaatst als bij sterrenzaken. Specifiek voor de locatie Cuijk volgen studenten ook workshops in de lokale wijngaard. Zo ervaren zij zelf waar de producten vandaan komen die ze gebruiken”, aldus Recruitment Manager Trainees & Talents Eveline Vedder.

Opleidingen
Wil je een opleiding starten die wij samen met Van der Valk aanbieden? Dan heb je de mogelijkheid tussen de volgende vier bbl-opleidingen:

  • Gastheer/-vrouw niveau 2 bbl
  • Zelfstandig werkend Gastheer/-vrouw bbl niveau 3
  • Kok niveau 2 bbl
  • Zelfstandig werkend Kok bbl 3


Ga je voor de bol-variant, waarbij Van der Valk het onderwijs verzorgt, dan heb je de keuze uit:

  • Gastheer/-vrouwniveau 2 bol
  • Kok niveau 2 bol

Wil je meer informatie over deze Van der Valk-opleiding? Je kunt terecht bij Daan Erps, via daan.erps@leijgraaf.nl.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2022
Filters