Podiumplaatsen voor onze studenten bij Skills The Finals 2023

Vrijdag 24 maart was een bijzondere dag voor ruim 400 mbo-studenten uit het hele land. Die dag stond in het teken van Skills The Finals, de finalewedstrijden van het NK Beroepen. Namens het Koning Willem I College streden 30 studenten in zeventien vakrichtingen.

In deze finalewedstrijden, die volgden op maandenlange voorbereiding, voorrondes en kwalificatiewedstrijden, kregen de mbo-ers de kans om in RAI Amsterdam hun vaardigheden te laten zien aan deskundige vakjury's.

KW1C Skills Heroes Finalisten 2022 2023

Podiumplaatsen

We feliciteren alle studenten die deelnamen aan Skills Heroes 2022 - 2023 en in het bijzonder deze studenten die een medaille wisten te bemachtigen:

Goud 🥇

  • Miryanne Ruijs uit Heeswijk - Dinther, Kok
  • Wouter Heisen uit Oss, Medewerker evenementenorganisatie
  • Pien Rutten uit Heeswijk - Dinther en Pim Musters uit Waalwijk, Handhaver toezicht en veiligheid
  • Jesse Adams uit Berlicum, Apothekersassistent
  • Lisanne Wouters uit Schijndel, Doktersassistent
  • Naomi de Kerf uit 's-Hertogenbosch, Tandartsassistent

Zilver 🥈

  • Famke Hoffman uit Cuijk, Hotelreceptionist

Brons 🥉

  • Mette de Man uit Uden, Ondernemer retail
  • Nellie Geraets uit Kessel (LB), Fietstechnicus

Hoog bezoek

De wedstrijddag werd geopend door ministers Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Wiersma van primair en voortgezet onderwijs. En zelfs onze koning Willem-Alexander liet zijn betrokkenheid bij het mbo zien op deze spannende dag, door de wedstrijden te bezoeken.

Volgend jaar in Oost - Brabant

Naast de winnaars werd ander belangrijk nieuws bekendgemaakt: Skills The Finals 2024 wordt gehouden in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Het is de eerste keer dat dit grote, landelijke evenement in Brabant plaatsvindt. Yuverta, De Rooi Pannen, Summa College, ROC Ter AA en Koning Willem I College slaan de handen ineen om volgend jaar van dit belangrijke mbo-evenement een groot succes te maken, voor en samen met onze studenten.

Goud voor regioteam Koning Willem I College

Op donderdag 23 maart vonden, ook in de RAI Amsterdam, eveneens de finales plaats van Skills Talents; de vakwedstrijden voor vmbo-leerlingen. Het team met leerlingen uit het zuiden van Nederland, die werden begeleid door studenten van het Koning Willem I College, scoorde het beste en won de gouden medaille.

Skills Heroes

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor het mbo. Binnen 50 verschillende wedstrijden kunnen mbo-studenten laten zien wat zij in hun mars hebben. Skills Heroes bestaat uit drie onderdelen: de voorronde op school, de kwalificatiewedstrijd en uiteindelijk de nationale finale. Deze vond plaats op 24 maart tijdens Skills The Finals in RAI Amsterdam.

Kok KW1C Skillsthefinals
Junior Stylist KW1C Skillsthefinals

  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters