Mbo’ers stylen Kamerleden op Prinsjesdag

Zeventien Tweede Kamerleden van acht verschillende politieke partijen begonnen Prinsjesdag op dinsdag 20 september met een bezoek aan talentvolle, jonge kappers en schoonheidsspecialisten uit het mbo. De Kamerleden lieten hun haar stylen en/of hun make-up verzorgen door onder meer nationaal kampioenen en deelnemers van Skills Heroes (mbo-vakwedstrijden). Jesse Dekkers, oud-student kapper van het Koning Willem I College, had de eer om enkele Kamerleden en minister Adriaansens van een ‘make-over’ te voorzien. Een mooie kans voor onder andere Jesse om het mbo nog meer op de kaart te zetten.

Jesse Dekkers_Skills Prinsjesdag 2022

Jesse Dekkers (20 jaar) studeerde af als kapper aan het Koning Willem I College en werkt nu in een kapsalon in ’s-Hertogenbosch. “Ik vind het heel speciaal dat ik hiervoor gevraagd ben en ik ben dankbaar voor deze mooie kans”, aldus Jesse.

Beroepspraktijk
Met dit Prinsjesdagevent laten mbo-studenten het mbo en de waarde ervan voor Nederland zien. Goed opgeleide vakmensen zijn onmisbaar voor de Nederlandse economie. Mbo’ers die worden opgeleid tot bijvoorbeeld schoonheidsspecialiste, kapper of modeontwerper dragen na hun opleiding bij aan het draaiende houden van de maatschappij. Dat geldt voor diverse sectoren, van techniek tot zorg en van retail tot grafische vormgeving. Prinsjesdag 2022 staat in het teken van de beroepspraktijk. Om dat te onderstrepen gingen diverse politici op Prinsjesdag in op de uitnodiging van ‘Dit is mbo’ en brachten in de ochtend een bezoek aan een schoonheidssalon.

Dit is mbo
‘Dit is mbo' is hét platform waarbinnen onder andere de MBO Raad en WorldSkills Netherlands samenwerken om met activiteiten de Nederlandse samenleving te laten zien dat het mbo veel te bieden heeft en dat zonder goed beroepsonderwijs en vakmanschap onze maatschappij niet goed kan functioneren. Het Prinsjesdagevent is één van deze activiteiten.

Foto: Jordi Sloots

Jesse Dekkers_Skills Prinsjesdag 2022_1
Jesse Dekkers_Skills Prinsjesdag 2022_2

  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters