T-huizen geopend in 's-Hertogenbosch en Oss

Op maandag 31 oktober werden 's-Hertogenbosch (Echternachstraat 2) en Oss (Kroezel 8) twee voorbeeldwoningen geopend. In deze woningen zijn zo’n zeventig handige (zorgtechnologische) hulpmiddelen uit te proberen die de veiligheid, communicatie, gezondheid, mobiliteit of voeding ten goede komen. Deze hulpmiddelen helpen om zo lang mogelijk veilig en comfortabel thuis te blijven wonen. 

Thuiz Opening Kw1c

Voor elke ruimte in huis, vanaf voordeur tot slaapkamer is er wel een handig hulpmiddel te vinden. Een opsomming van een aantal voorbeelden: een op afstand te bedienen slot, een automatische deuropener, een sta-op-stoel, een op afstand bedienbare thermostaat, aangepast servies, een douchestoel,  een opstabeugel, een sta-op-bed, een apparaatje om gordijnen te openen en een bedbeugel.

Sinds 31 oktober geopend voor publiek
De beide voorbeeldwoningen zijn al een tijdje in gebruik, maar sinds 31 oktober geopend voor publiek. Inmiddels hebben al veel mensen, variërend van zorgprofessionals tot leden van belangenorganisaties, een bezoek gebracht aan één van de twee T-Huizen. Het enthousiasme is groot.

Betrokkenheid Koning Willem I College
Ook het Koning Willem I College is betrokken bij de twee T-huizen. Rosa Hessing, directeur Zorg & Welzijn Koning Willem I College: “Door onze samenwerking in de T-huizen kunnen we iedereen mooie technologische oplossingen laten zien die het mogelijk maken om langer thuis te wonen. Technologische oplossingen die we kunnen ervaren in levensechte situaties. Dat geeft inzicht. Wij zijn erg blij om hier aan mee te werken. En zeker ook voor onze studenten, de professionals van de toekomst die deze oplossingen als vanzelfsprekend zullen zien.”

Bezoeken op afspraak
Iedereen die wil zien en beleven welke (zorgtechnologische) hulpmiddelen kunnen helpen om prettig thuis oud te worden, kan vanaf nu een bezoek brengen.

Een afspraak maken is nodig en kan via www.t-huiz.nl. Enthousiaste medewerkers en vrijwilligers geven een rondleiding en geven uitleg over het gemak en comfort van de verschillende producten.

T Huiz Middelen
T Huiz KW1C

  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters