Politieactie Weidonklaan afgerond

Maandagmorgen 13 maart hadden we te maken met een mogelijk dreigende situatie op onze locatie aan de Weidonklaan in ’s-Hertogenbosch. De politie kreeg een melding van een mogelijk vuurwapen in de omgeving van de school en is ter plaatse gekomen. Zij had de situatie snel onder controle. Er is gelukkig geen dreiging geweest voor onze studenten en personeel. Uit voorzorg werd ook een arrestatieteam en helikopter opgeroepen. De politie is naar binnen gegaan en heeft controles uitgevoerd. Er is uiteindelijk geen vuurwapen op locatie aangetroffen en er is niemand aangehouden. 

Na het vrijgeven van de locatie hebben we de studenten gesproken, aangegeven waar ze terecht kunnen voor vragen en de rest van de dag vrijgegeven. We bieden waar nodig nazorg en extra ondersteuning aan onze studenten en personeel. 

Nepvuurwapen ingeleverd 
Later op de middag werd bij één van onze medewerkers op locatie Vlijmenseweg een vermoedelijk nepvuurwapen ingeleverd door een student. Waarschijnlijk is dat het vuurwapen dat eerder gezien is op de locatie aan de Weidonklaan. Dit vermoedelijke nepvuurwapen is in beslag genomen door de politie en de zaak wordt verder onderzocht.   

Jos van Kessel, voorzitter College van Bestuur, vat samen: “Iedereen heeft heel goed en adequaat gehandeld. We kijken met trots terug op de rol die onze studenten en medewerkers hebben gepakt in deze situatie. Het is natuurlijk enorm schrikken voor iedereen als zoiets gebeurt. De studenten op de Weidonklaan zijn heel rustig gebleven en hebben alle adviezen goed opgevolgd. Ons docententeam bleek goed op elkaar te zijn ingespeeld. Ook nadat het vermoedelijke nepvuurwapen werd ingeleverd. Dit typeert de sfeer op ons college. Dit soort meldingen nemen we heel serieus. Door goed samen te werken met de politie zorgen we voor een veilige school.” 


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters