Studenten helpen bij geslaagde Kerstproeverij

De jaarlijkse Kerstproeverij van Vincentiusvereniging 's-Hertogenbosch, speciaal voor minderbedeelde Bosschenaren, is donderdag in de Maaspoorthal naar wens verlopen. KW1C-studenten vervulden in organisatorisch opzicht een sleutelrol. Een aantal van hen droeg zorg voor de beveiliging, anderen wisten de aanwezige kinderen te vermaken met sport en spel. De meesten waren betrokken bij de bediening. "Een leerzame praktijkervaring."

Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht. Dé slagzin van de megahit van John de Bever, die evenals Rienie van de Kerkhof en de populaire hiphoppers van dansschool LiFe Family uit Maaskantje voor passend entertainment zorgde, leek frontaal op het gelaat van de onderhavige studenten geprojecteerd te zijn. Immers op hun gezichten stond regelmatig een big smile, wat de positieve sfeer onderstreepte. Met name de leden van het bedieningsteam, herkenbaar aan de toepasselijke kerstmuts, staken hun enthousiasme niet onder stoelen of banken.

Polonaise
Als ware gangmakers liepen ze bovendien voorop bij de polonaise die door de twee Bossche volkszangers in gang was gezet. "Haha, we hebben met z'n allen flink lopen zwaaien. Iedereen vermaken, dat hoort vandaag óók bij ons werk", legde Jaydan Schalken kort na de amusante vertoning uit. De tweedejaars student Manager/ ondernemer horeca (niveau 4) hield zich evenals klasgenoot Jamie van de Water bezig met uiteenlopende taken. "Als (allround)managers zien we bijvoorbeeld erop toe dat de tafels netjes blijven, dat er geen troep rondslingert. En uiteraard dat de bediening soepeltjes verloopt."

Inwendige mens
Even later was het zover dat de inwendige mens uitgebreid aan z'n trekken kon komen. In de ruime hal bevonden zich drie units, onderverdeeld in een uitgiftepunt voor voor-, hoofd- en nagerechten. Celeste Willems, een derdejaars student aan de opleiding zelfstandig werkend kok (niveau 3), bekommerde zich hoofdzakelijk over de soepen. "Je kan kiezen uit pompoensoep met kerrieroom en geschaafde appel, bospaddenstoelensoep en uiensoep met kaascroutons. Naast opscheppen is het mijn taak aan te geven welke ingrediënten relevant zijn. Ondanks de drukte (circa 450 volwassenen en 250 kinderen, red) ervaar ik geen stress; het is alléén maar leuk", benadrukte Willems. "Bij mijn collega's hiernaast liggen basissalades met verschillende garnituren klaar om opgegeten te worden. Van coleslaw met rozijnen tot caponata."

Goede voorbereiding
Elders in de hal konden de gasten zich tegoed doen aan onder meer gebakken zeebaars met schaaldierensaus en saté van kippendijen. De meegebrachte foodtruck, waar pitabroodjes en 'pulled chicken' verkrijgbaar waren, was onmiskenbaar van toegevoegde waarde. Het uitgiftepunt van de desserts bleek eveneens een schot in de roos. "Alles loopt op rolletjes", stelde docent Marko Jansen ter plekke vast. "Een leerzame praktijkervaring. Vanzelfsprekend is een goede voorbereiding het halve werk. We hebben ons op het college drie dagen beziggehouden met de mise-en-place. Het gros van de ingrediënten is op basis van de Dutch Cuisine."

Polsbandje
Ondertussen zorgden onder andere Fleur Vlieger en Robin Peij, twee eerstejaars van de opleiding sociaal werker (niveau 4), dat de aanwezige kinderen zich niet hoefden te vervelen. Allerlei sport- en spelactiviteiten kwamen daarbij van pas. "De kids vinden het allemaal prachtig. Mooi is ook dat ze niet bang hoeven te zijn te verdwalen. Iedereen draagt een polsbandje met daarop een telefoonnummer van een contactpersoon", aldus Vlieger.

Verder was het veiligheidsaspect in goede handen van studenten van de opleiding leidinggevende team/afdeling/project (niveau 4). De algehele coördinatie berustte bij Caitlin Kleevens en Lisa van Herwaarden, twee studenten van deze opleiding. 

Na afloop uitte ook Ellen Pauel, voorzitter van de Werkgroep Kerstproeverij, haar tevredenheid: "De inzet van de studenten was méér dan voortreffelijk. Op alle punten scoorden ze hoog. Hopelijk duurt onze samenwerking nog héél lang."


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters