Studenten KW1C winnen MBO Debat

Een debatteam met studenten van leerbedrijf Sterk (derdejaars studenten Artiest) heeft dit jaar met succes meegedaan aan de jaarlijkse mbo-debatwedstrijd. Het team bestond uit: Luc ten Broek, Sid van Elderen, Anne Heijmans, Tristan Kwaks, Lucas de Wit. Onder leiding van Henk Langenhuijsen hebben zij dit schooljaar regelmatig geoefend met diverse stellingen en gelet op de drie belangrijkste criteria: teamwork, presentatie en argumentatie. 

Mbodebat2022

De stellingen waarover werd gedebatteerd waren: 'sporters moeten weigeren deel te nemen aan wedstrijden in landen waar mensenrechten geschonden worden', 'iedere werknemer moet één maand per jaar stagelopen in een andere sector' en 'games met veel oorlog en geweld moeten verboden worden'. Omdat het team van het Koning Willem I College als één van de beste uit deze drie voorrondes kwam, mocht het ook de finale spelen. De stelling luidde: 'universiteitsstudenten moeten eens per jaar les krijgen van mbo-studenten'. Met een sterk optreden, waarbij het team voorstander was, versloegen de debaters het team van het Zadkine College uit Rotterdam. Op alle drie punten overtroefden ze hun tegenstanders. Een grote wisselbeker zal de komende tijd in School voor de Toekomst te bewonderen zijn.

Het Koning Willem I College vindt debatvaardigheden belangrijk, niet alleen als onderdeel bij het vak Communicatie, maar vooral ook als onderdeel van denkvaardigheden en burgerschap. Meer informatie en praktische tips vind je op www.schooldebatteren.nl. Hopelijk is ook komend schooljaar het Koning Willem I College weer aanwezig om de titel te kunnen verdedigen.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters