Studenten behalen podiumplek tijdens internationale vakwedstrijden

Samen met twee andere deelnemers uit Team Netherlands streden twee studenten van het Koning Willem I College, Luc de Wit (media- en applicatieontwikkelaar) en Mitch van der Heijden (Autotechnicus), op 13 november 2022 om een podiumplaats bij de internationale Skills-vakwedstrijden in België. En met succes! Zij sleepten goud en brons in de wacht.

Skills Team Netherlands bestaat uit studenten die hebben deelgenomen aan Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het mbo. Door goed te presteren tijdens hun Skills Heroes wedstrijd, hebben zij zich gekwalificeerd voor dit team. Regelmatig kwalificeren ook studenten van het Koning Willem I College zich voor Skills Team Netherlands. Zij vertegenwoordigen Nederland tijdens de internationale vakwedstrijden.

In 2022 namen o.a. Luc de Wit en Mitch van der Heijden, studenten van het Koning Willem I College, namens Team Netherlands deel aan WorldSkills Internationaal 2022 in België: Startech’s Days in Ciney. Binnen het internationale programma van Team Netherlands 2022 doen de studenten unieke ervaring op, maken zij kennis met studenten uit andere Europese landen en meten zij hun krachten op een internationaal podium.

Goud voor Luc
Luc de Wit mocht voor Team Netherlands uitkomen in zijn vakgebied: Applicatie- en mediaontwikkelaar. Tijdens de wedstrijd ging Luc aan de slag met het ontwikkelen van programma’s en applicaties (apps) om de dagelijkse werkzaamheden van een bedrijf te versoepelen. Denk hierbij aan het bijhouden van problemen en bijbehorende oplossingen. Luc: “Het mooie aan software is dat je altijd meer kan blijven leren om meer kennis op te doen. En dingen begrijpen die eerst een uitdaging waren.” Luc behaalde de eerste plaats en nam goud mee naar huis. "Het was een leuke en leerzame ervaring. Ik ben super trots op het resultaat”.

Brons voor Mitch
Mitch van der Heijden mocht op zijn beurt ook uitkomen voor Team Netherlands, maar dan in zijn vakgebied: Autotechnicus. Tijdens de wedstrijd ging Mitch aan de slag met verschillende opdrachten: een werkorder ontvangen, de technische handleiding van de auto bekijken en vervolgens een aantal reparaties uitvoeren aan verschillende auto’s. Mitch: "In de auto’s van tegenwoordig zitten veel verschillende technieken waar veel in te leren is en daardoor is mijn werk erg afwisselend. Ook de leerstof over nieuwe, elektrische auto’s vind ik erg interessant.” Mitch eindigde op de derde plaats. "Ik vond het een eer om voor Team NL uit te komen om in mijn vakgebied aan de rest van de wereld te laten zien wat ik kan."

Meer weten over de vakwedstrijden voor mbo-studenten? Lees hier meer!

Luc De Wit Worldskills 2022
Mitch Van Der Heijden Worldskills 2022

  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters