Opleiding assistent logistiek (bol)

Laden - Lossen - Werken in teamverband - Goederen opslaan - Distributiecentrum - Werken onder een leidinggevende - Goederen klaarzetten voor verzending en opslag - Nauwkeurig werken

Beschrijving van de opleiding

De opleiding in een notendop

De opleiding duurt één jaar. Je gaat drie dagen per week naar het Koning Willem I College en je loopt twee dagen per week stage.

Binnen vier maanden na aanvang van je opleiding krijg je een bindend studieadvies. Kijk voor meer informatie over het bindend studieadvies op https://www.kw1c.nl/studenteninfo

Naast de algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap volg je specifieke vakken voor je beroepsrichting. Tijdens de opleiding staat het aanleren van goede sociale- en werknemersvaardigheden centraal. Om deze vaardigheden te leren volg je onder andere het vak mediawijsheid en loop je stage. 

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Opleiding assistent logistiek (bol) bij het Koning Willem I College

Wat kun je hiermee in de toekomst?

Als Assistent logistiek kun je werken in alle delen van de handel- en transportsector, bijvoorbeeld bij een groothandel, transportbedrijf, distributiecentrum, warehouse of productiebedrijf of als logistiek dienstverlener.

Afhankelijk van de grootte en het type bedrijf waar je werkt, is je takenpakket breed of meer specialistisch. Het kan voorkomen dat je roulerend alle taken in het logistieke proces moet uitvoeren en binnen het hele magazijn werkzaam bent. Het is ook mogelijk dat je bezig bent met alleen het verzamelen van goederen.

Je werkt meestal onder begeleiding, maar wel zo zelfstandig mogelijk. Je hebt een klantgerichte en dienstverlenende instelling en je stelt je verantwoordelijk op.

Wat moet je kunnen om te beginnen?

 • Je bent op 1 augustus 16 jaar of ouder.

De stage

 • Je loopt 2 dagen per week stage.
 • Je stageperiode loopt van september tot en met juni.
 • Stage-overeenkomst bij een erkend bedrijf.
 • In sommige gevallen is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) verplicht.

Kijk op http://www.stagemarkt.nl/ voor een erkend leerbedrijf.

Verder leren

Verwante opleidingen op niveau 2.

Hoe moet ik me aanmelden?

BOL = Beroeps Opleidende Leerweg
Je komt gemiddeld vijf dagen in de week naar school en loopt stage.

 • Je kunt je aanmelden via http://www.kw1c.nl/
 • Je aanmelding wordt alleen in behandeling genomen als je een kopie van de voor- en achterzijde van één van de volgende, geldige documenten opstuurt, inlevert of toont:
  o Paspoort
  o Identiteitsbewijs
  o Rijbewijs
  o Verblijfsvergunning
 • Mogelijk word je uitgenodigd voor een capaciteitentest.
 • Je wordt uitgenodigd voor een intakegesprek. In dat gesprek bekijken we samen wat de juiste opleiding is voor jou.
 • Zodra je bent ingeschreven ontvang je hiervan een bevestiging met daarbij een onderwijsovereenkomst. Deze moet je ondertekenen en aan ons terugsturen. Dit is verplicht! Pas dan ben je definitief ingeschreven op ons college.
 • Zit je nu nog op het vmbo? Dan moet je een doorstroomdossier invullen. Dit regel je met je mentor/decaan.

Opleidingsgegevens

 Portaal  Zoeken