Opleiding assistent verkoop/retail (bol)

Ondersteunende werkzaamheden - Winkel - Magazijn - Goederen opslaan - Winkel netjes houden - Klantvriendelijk - Behulpzaam - Flexibel - Enthousiast

Beschrijving van de opleiding

Wat ga ik leren?

De opleiding duurt één jaar. Je gaat drie dagen per week naar het Koning Willem I College en loopt twee dagen per week stage.

Binnen vier maanden na aanvang van je opleiding krijg je een bindend studieadvies. Kijk voor meer informatie over het bindend studieadvies op https://www.kw1c.nl/studenteninfo

Naast de algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap volg je specifieke vakken voor je beroepsrichting. Tijdens de opleiding staat het aanleren van goede sociale- en werknemersvaardigheden centraal. Om deze vaardigheden te leren volg je onder ander het vak mediawijsheid en loop je stage.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Opleiding assistent verkoop/retail (bol) bij het Koning Willem I College

Wat kan ik worden?

Als assistent verkoop/retail kun je werken in de detailhandel in uiteenlopende winkels in zowel het midden- als kleinbedrijf als het grootwinkelbedrijf, en in zowel de food- als non-foodsector. Je werk speelt zich af in het magazijn en de winkel. Je hebt assisterende taken op het gebied van ontvangst en opslag van goederen, presentatie van artikelen, verzorging van de winkel en het helpen van de klant.

Je bent dienstbaar en servicegericht. Wanneer de klant hulp nodig heeft, bied jij de helpende hand. Je maakt altijd de afweging of je dat mag doen met het oog op je verantwoordelijkheden. Je zorgt ervoor dat je werkzaamheden veilig en volgens instructies worden uitgevoerd. Je kunt netjes, nauwkeurig en gestructureerd werken. Kenmerkend voor werknemers in deze functie is dat zij verantwoordelijkheid nemen, enthousiast en flexibel zijn.

Wat zijn de toelatingsvoorwaarden?

 • Je bent op 1 augustus 16 jaar of ouder.

Wat doe ik tijdens de stage?

 • Je loopt 2 dagen per week stage.
 • Je stageperiode loopt van september tot en met juni.
 • Stage-overeenkomst bij een erkend bedrijf.
 • In sommige gevallen is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) verplicht.

Kijk op http://www.stagemarkt.nl/ voor een erkend leerbedrijf.

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Verwante opleidingen op niveau 2.

Hoe meld ik me aan?

BOL = Beroeps Opleidende Leerweg
Je komt gemiddeld vijf dagen in de week naar school en loopt stage.

 • Je kunt je aanmelden via http://www.kw1c.nl/
 • Je aanmelding wordt alleen in behandeling genomen als je een kopie van de voor- en achterzijde van één van de volgende, geldige documenten opstuurt, inlevert of toont:
  o Paspoort
  o Identiteitsbewijs
  o Rijbewijs
  o Verblijfsvergunning
 • Mogelijk word je uitgenodigd voor een capaciteitentest.
 • Je wordt uitgenodigd voor een intakegesprek. In dat gesprek bekijken we samen wat de juiste opleiding is voor jou.
 • Zodra je bent ingeschreven ontvang je hiervan een bevestiging met daarbij een onderwijsovereenkomst. Deze moet je ondertekenen en aan ons terugsturen. Dit is verplicht! Pas dan ben je definitief ingeschreven op ons college.
 • Zit je nu nog op het vmbo? Dan moet je een doorstroomdossier invullen. Dit regel je met je mentor/decaan. 

Opleidingsgegevens

 Portaal  Zoeken