Opleiding leidinggevende leisure & hospitality / cosmo academy (bol)

Toerisme – Recreatie – Vrije tijd – Vreemde talen – Dienstverlening – Gastvrijheid – Evenementen – Leiding geven – Organiseren – Internationaal - Entertainment

Beschrijving van de opleiding

Dit is een top­oplei­ding!

Zegel topopleiding

De opleiding in een notendop

Ben je een doener en heb je organisatietalent? Zoek je een opleiding die duidelijkheid en structuur biedt? Heb je interesse in de recreatieve en evenementenbranche? Dan is deze opleiding iets voor jou! Wat maakt ons bijzonder?

 • Experts in de branche: Het bedrijfsleven is intensief betrokken bij de opleiding. Dat zie je terug tijdens de praktijkvakken en de stages. Wekelijks organiseert de Cosmo Academy excursies, workshops, trainingen en bedrijfsbezoeken in samenwerking met de branche.
 • Positieve sfeer: Uit onderzoek blijkt dat studenten de Cosmo Academy ervaren als zeer leuk en leerzaam. Enkele reacties zijn: "de Cosmo Academy luistert naar de student", "Het is leuk om naar school te gaan" en "Het team staat dicht bij de student".
 • Coaching: Tijdens de hele opleiding krijg je intensieve begeleiding van een coach.
 • Lesgarantie: Dus nooit lesuitval.

Onze praktijkvakken:

 • Frontoffice en backoffice
 • Recreatie: presenteren, sport en spel, kidsentertainment, entertainmentorganisatie, showdans
 • Evenementen: evenementenorganisatie
 • Algemeen: hospitality, medical first aid, social media.

Onze theorievakken:

 • Talen: Nederlands, Engels, Duits en Spaans (vanaf het tweede leerjaar)
 • Commercieel: economie, marketing, rekenen en ondernemersplan
 • Leidinggeven: werkoverleg, solliciteren, functioneringsgesprekken voeren en teamwork.

De theoretische vakken worden gegeven door vakbekwame docenten en de praktijkvakken door instructeurs die werkzaam zijn in het bedrijfsleven in de entertainment-, vrijetijds- en evenementenbranche. Kijk ook eens op http://www.wearecosmo.com/ voor meer informatie.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Afhankelijk van je vooropleiding is er soms een versneld traject van twee jaar mogelijk.

Opleiding leidinggevende leisure & hospitality / cosmo academy (bol) bij het Koning Willem I College

Wat kun je hiermee in de toekomst?

Op de Cosmo Academy leiden wij je op voor een job in de recreatie-, vrije tijds- en evenementenbranche. Bijvoorbeeld bij een entertainmentorganisatie, recreatiepark, (vakantie)hotel, evenementenorganisatie of in de reisleiding.

In de opleiding komt frontoffice en backoffice aan bod. In de frontoffice ben je werkzaam als receptionist. In de backoffice verzorg je, ter ondersteuning, administratieve werkzaamheden. In de praktijk zien we dat oud-studenten ook buiten de recreatieve branche werkzaam zijn in één van deze functies.

 

Wat moet je kunnen om te beginnen?

 • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg Economie
 • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg Techniek of Zorg en Welzijn of Landbouw met wiskunde, economie of tweede vreemde taal
 • Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4
 • Havo diploma: versneld traject mogelijk

Heb je een vooropleiding die gelijkwaardig is aan bovengenoemde opleidingen, neem contact op met het Studenten Succes Centrum.

De stage

Tijdens de opleiding doe je veel praktijkervaring op. Cosmo Entertainment verzorgt voorafgaand aan de stage de praktijkvakken en biedt verschillende stageplekken voor alle studenten.
Leerjaar 1: Je loopt stage op een vakantiepark in Nederland, België of Duitsland in hospitality-, frontoffice-, horeca- en/of entertainmentfuncties.
Leerjaar 2: Je loopt stage op een vakantiepark in Nederland, België of Duitsland in hospitality-, frontoffice-, horeca- en/of entertainmentfuncties. Of je hebt de mogelijkheid om verder van huis stage te lopen in een familiehotel in Spanje. Je loopt tweemaal 4 à 5 maanden stage, veelal tijdens de schoolvakanties.
Kijk op http://www.stagemarkt.nl/ voor een erkend leerbedrijf.

Verder leren

Opleidingen op hbo-niveau.

Hoe moet ik me aanmelden?

BOL = Beroeps Opleidende Leerweg
Je komt gemiddeld vijf dagen in de week naar school en loopt stage.

 • Je aanmelding wordt alleen in behandeling genomen als je een kopie van de voor- en achterzijde van één van de volgende, geldige documenten opstuurt, afgeeft of toont:
  o paspoort
  o identiteitsbewijs
  o rijbewijs
  o verblijfsvergunning
 • Ter controle van je vooropleiding moet je een kopie meesturen van je laatste rapport en/of diploma’s en cijferlijst(en).
 • Soms word je uitgenodigd voor een intakegesprek.
 • Als je bent ingeschreven ontvang je een bevestiging met je onderwijsovereenkomst.
  Deze moet je ondertekenen en aan ons terugsturen. Dit is verplicht! Pas dan ben je definitief ingeschreven op ons college.
 • Zit je nu nog op het vmbo, mbo of havo? Dan moet je een doorstroomdossier invullen. Dit regel je met je mentor/decaan. Het doorstroomdossier kan aanleiding geven voor een gesprek.

Studie in cijfers

Afbeelding van Studie in Cijfers

Opleidingsgegevens

 Portaal  Zoeken