Opleiding leidinggevende travel & hospitality / tui hospitality academy (bol)

Toerisme – Servicegericht – Internationaal – Vreemde talen – Dienstverlening – Front- en backoffice – Vrije tijd – Groepen mensen leiden – Hotel – Recreatiebedrijf – Mensen adviseren - Computers

Beschrijving van de opleiding

Dit is een top­oplei­ding!

Zegel topopleiding

Wat ga ik leren?

Wij zoeken servicegerichte studenten met organisatietalent en online skills. Onze ideale student staat klaar voor anderen, is flexibel en droomt van een loopbaan in de toeristische branche. Verder spreekt hij of zij een aardig woordje over de grens of heeft een goed gevoel voor taal.

Wat maakt ons bijzonder:

 • Experts in de branche: Het bedrijfsleven is intensief betrokken bij de opleiding. Dat zie je terug tijdens de praktijkvakken en de stages. Wekelijks organiseert de TUI Academy excursies, workshops, trainingen en bedrijfsbezoeken in samenwerking met de branche.
 • Positieve sfeer: uit onderzoek blijkt dat de studenten zeer positief zijn over de opleiding. De student staat centraal en wordt positief benaderd.
 • Coaching: tijdens de hele opleiding krijg je intensieve begeleiding van een coach.
 • Lesgarantie: dus nooit lesuitval.

Onze praktijkvakken:
Bestemmingskennis, toerisme, reisleiding, aviation, frontoffice, backoffice, hospitality, social media en diverse projecten.

Onze theorievakken:
Talen:
Nederlands, Engels, Duits en een derde vreemde taal (facultatief).
Commercieel: economie, marketing, rekenen, afdelingsplan.
Leidinggeven: werkoverleg, solliciteren, functioneringsgesprek, personeelsmanagement. 

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Kijk ook eens op http://www.wearecosmo.com/ voor meer informatie.

Afhankelijk van je vooropleiding is er soms een versneld traject van twee jaar mogelijk.

Opleiding leidinggevende travel & hospitality / tui hospitality academy (bol) bij het Koning Willem I College

Wat kan ik worden?

Op de TUI Hospitality Academy leiden wij je op voor een job binnen een toeristisch bedrijf. 

Je leert hoe je inspeelt op de wensen van gasten. Je verstaat de kunst van verkopen en promoten en weet vooral hoe je mensen een welkom gevoel geeft. Vaak ben je het eerste aanspreekpunt voor mensen. Met deze kwaliteiten op zak kun je uitstekend aan de slag in het toeristische werkveld:

 • Reisbureau
 • VVV kantoor
 • Touroperator
 • (Vakantie)hotel
 • Recreatiepark
 • Reisleiding

In de opleiding komt frontoffice en backoffice aan bod. In de frontoffice ben je werkzaam als receptionist. In de backoffice verzorg je, ter ondersteuning, administratieve werkzaamheden. In de praktijk zien we dat oud-studenten ook buiten de toeristische branche werkzaam zijn in één van deze functies.

Wat zijn de toelatingsvoorwaarden?

 • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg Economie
 • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg Techniek of Zorg en Welzijn of Landbouw met wiskunde of economie of een tweede moderne vreemde taal
 • Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4
 • Havo-diploma: versneld traject mogelijk

Heb je een vooropleiding die gelijkwaardig is aan bovengenoemde opleidingen, neem contact op met het Studenten Succes Centrum.

Wat doe ik tijdens de stage?

Tijdens de opleiding doe je veel praktijkervaring op. TUI verzorgt, voorafgaand aan de stage, de praktijkvakken en biedt verschillende stageplaatsen aan. Er zijn stagemogelijkheden zowel in het binnen- als in het buitenland.

Kijk op http://www.stagemarkt.nl/ voor een erkend leerbedrijf.

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleidingen op hbo-niveau.

Hoe meld ik me aan?

BOL = Beroeps Opleidende Leerweg
Je komt gemiddeld vijf dagen in de week naar school en loopt stage.

 • Je aanmelding wordt alleen in behandeling genomen als je een kopie van de voor- en achterzijde van één van de volgende, geldige documenten opstuurt, afgeeft of toont:
  o paspoort
  o identiteitsbewijs
  o rijbewijs
  o verblijfsvergunning
 • Ter controle van je vooropleiding moet je een kopie meesturen van je laatste rapport en/of diploma’s en cijferlijst(en).
 • Soms word je uitgenodigd voor een intakegesprek.
 • Als je bent ingeschreven ontvang je een bevestiging met je onderwijsovereenkomst.
  Deze moet je ondertekenen en aan ons terugsturen. Dit is verplicht! Pas dan ben je definitief ingeschreven op ons college.
 • Zit je nu nog op het vmbo, mbo of havo? Dan moet je een doorstroomdossier invullen. Dit regel je met je mentor/decaan. Het doorstroomdossier kan aanleiding geven voor een gesprek.

Studie in cijfers

Afbeelding van Studie in Cijfers

Opleidingsgegevens

 Portaal  Zoeken