Opleiding allround kapper (bol)

Haarverzorging - Haarstyling - Knippen - Verven - Adviseren - Haarmodetrends - Creatief - Klantgericht - In teamverband - Gastvrij - Makkelijke prater.

Beschrijving van de opleiding

Wat ga ik leren?

Kapper is een mooi beroep voor vrouwen én mannen. Herken jij je in het volgende profiel? Je hecht veel waarde aan uiterlijke verzorging. Je bent geïnteresseerd in haarmode. Je bent accuraat, klant- en resultaatgericht. Bovendien houd je ervan om met mensen om te gaan. Lees dan meer over deze opleiding.

De opleiding tot kapper is opgebouwd uit kerntaken: behandeling voorbereiden en afronden; basis haarbehandeling uitvoeren en specialistische haarbehandeling uitvoeren.

Tijdens de opleiding wordt veel aandacht besteed aan vakkennis, vakvaardigheden en -technieken, creativiteit en een correcte beroepshouding. Naast de hiervoor genoemde beroepsvakken doe je ook examen in Nederlands, loopbaan en burgerschap, rekenen en keuzedelen.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Opmerking: voor het volgen van praktijklessen moet je zelf voor de juiste modellen zorgen.
 

Opleiding allround kapper (bol) bij het Koning Willem I College

Wat kan ik worden?

'Als je haar maar goed zit'. Iemand met een verzorgd kapsel ziet er niet alleen goed uit, maar voelt zich vaak ook goed. Als kapper lever jij daar een belangrijke bijdrage aan.

Je klanten komen voor wassen, knippen en/of snijden, (ont)kleuren, permanenten en watergolven. Ook föhnen en stylen zijn manieren om je klant zijn of haar favo kapsel te geven. Je geeft advies over wat het best bij de klant past en over de behandeling van (eventuele) haarproblemen. Daarnaast verkoop je haarverzorgingsproducten.

Je kunt als allround kapper aan de slag bij verschillende typen kappersbedrijven: gespecialiseerde salons, gemengde kapsalons en bijvoorbeeld trendy salons Je kunt ook je eigen kapsalon starten. Of ambulant gaan werken, als kapper die bij de klant aan huis komt.

Als allround kapper wordt veel van je verwacht. Bijvoorbeeld dat je je dienstverlenend opstelt en goed met allerlei soorten mensen kunt omgaan. Dat je kunt bepalen welke behandelingen geschikt zijn voor je klant. Dat je altijd goed werk levert, ook onder tijdsdruk. Maar bijvoorbeeld ook dat je je eigen vaardigheden en kennis continu op peil houdt.

Wat zijn de toelatingsvoorwaarden?

 • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg Economie
 • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg Techniek, Zorg en Welzijn of Landbouw met wiskunde of economie of tweede vreemde taal
 • Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 

Heb je een vooropleiding die gelijkwaardig is aan bovengenoemde opleiding, neem contact op met het Studenten Succes Centrum

Wat doe ik tijdens de stage?

Je volgt vijf dagen per week een opleiding waaronder een of twee dagen stage. Tijdens de stage leer je de voorkomende werkzaamheden in een kapsalon. 

Kijk op http://www.stagemarkt.nl/ voor een erkend leerbedrijf.

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleiding mbo-niveau 4 Salonmanager.

Hoe meld ik me aan?

BOL = Beroeps Opleidende Leerweg
Je komt gemiddeld vijf dagen in de week naar school en loopt stage.

 • Je aanmelding wordt alleen in behandeling genomen als je een kopie van de voor- en achterzijde van één van de volgende, geldige documenten opstuurt, afgeeft of toont:
     o Paspoort
     o Identiteitsbewijs
     o Rijbewijs
     o Verblijfsvergunning
 • Ter controle van je vooropleiding moet je een kopie meesturen van je laatste rapport en/of diploma’s en cijferlijst(en).
 • Soms word je uitgenodigd voor een intakegesprek.
 • Als je bent ingeschreven ontvang je een bevestiging met je onderwijsovereenkomst. Deze moet je ondertekenen en aan ons terugsturen. Dit is verplicht! Pas dan ben je definitief ingeschreven op ons college.
 • Zit je nu nog op het vmbo, mbo of havo? Dan moet je een doorstroomdossier invullen. Dit regel je met je mentor/decaan. Het doorstroomdossier kan aanleiding geven voor een gesprek.

Studie in cijfers

Afbeelding van Studie in Cijfers

Opleidingsgegevens

Koning Willem I College

Cookies

Het Koning Willem I College is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van tracking cookies:

Meer informatie vind je in onze privacy­verklaring.

 Portaal  Zoeken