Marketing & Communication Specialist

Medewerker Marketing en Communicatie

Marketing & Communication Specialist

Algemene informatie

Niveau 4
Leerweg bol
Dag/avond Dagopleiding
Duur 3 jaar
Crebo 25727

Locaties

's-Hertogenbosch, Vlijmenseweg Oss, Euterpelaan Veghel, Muntelaar

Heb jij commercieel talent? Houd je van reclame en ben je actief op (bijna) alle social media? Volg dan op het Koning Willem I College de opleiding tot marketing & communication specialist.

Het eerste jaar is een algemeen vormend basisjaar. Je krijgt marketing- en communicatietheorie en projecten zoals het Open Dag Magazine en Pimp your bar. Ook nieuwe vakken zoals vormgeving en mediawijsheid komen aan bod.

In het tweede jaar werk je aan verdieping van je kennis en vaardigheden. Dan doe je marktonderzoek en marketingplanning. Ook leer je wervende teksten schrijven en je maakt voorlichtingsplannen. Het derde jaar bestaat uit stage en examens.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

Door examenprojecten op school en op je stage laat je zien dat je de juiste persoon bent om door te studeren op het hbo, of om te gaan werken in een uitdagende functie.

Als marketing & communication specialist heb je afwisselend werk. Zo assisteer je bij het maken van marketingplannen. Je bedenkt reclamecampagnes, en je voert marktverkenningen en marktonderzoeken uit. Daarnaast beheer je social media en ontwikkel je content.

Je werkt meestal bij een bedrijf, een niet-commerciële organisatie of bijvoorbeeld de overheid. Ook in de event-, muziek- en entertainmentbranche liggen kansen voor jou!

Als professional ben je actief en proactief. Je neemt initiatieven en improviseert waar nodig. Je stelt je flexibel en dienstverlenend op. En je vindt het leuk om zowel zelfstanding als in teamverband te werken.

Heb je voldoende punten behaald? Dan loop je in het derde leerjaar 30 weken stage bij een erkend leerbedrijf. In Nederland of in het buitenland.

Tijdens de stage ga je als collega meedraaien in het bedrijf. Je laat in de praktijk zien dat jij het nieuwe marketing & communicatie talent bent. Tijdens de stage werk je ook een aantal examens uit.

Voor je stages moet je zelf een erkend leerbedrijf zoeken. Kijk op http://www.stagemarkt.nl/ voor zo'n leerbedrijf.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen.

Meer informatie over aanmelden vind je hier

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg. Advies: economie en/of maatschappijleer
  • Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Opleidingen op associate degree en hbo-niveau.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1239,-
Leerjaar 1 € 435,-
Leerjaar 2 € 420,-
Leerjaar 3 € 0,-

Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.

Vrijwillige kosten
Leerjaar 1 € 75,-
Leerjaar 2 € 50,-
Leerjaar 3 € 0,-

Copyright Koning Willem I College 2022
Filters