Opleiding zelfstandig werkend kok (bol)

Gerechten bereiden – Zelfstandig werken – Plannen - Organiseren – Samenwerken – Menu samenstellen - Ingrediënten - Inkopen - Administratie – Hygiëne – Onregelmatige werktijden - Kostprijs berekenen
Wil jij het maken in de keuken? Als kok bereid je allerlei soorten maaltijden. Van eenvoudige gerechten tot uitgebreide diners. Maar waar het echt omgaat is dit: je laat andere mensen genieten van lekker en gezond eten.
Als zelfstandig werkend kok moet je de werkzaamheden in de keuken van een restaurant plannen, leiden en uitvoeren. Dit doe je onder verantwoordelijkheid van een chef. Je bereidt alle gerechten zelfstandig. Je bedenkt nieuwe gerechten en recepten en denkt mee over de menukaart. Ook stel je menu's samen met bijpassende dranken en wijnen. Je koopt in en kunt (bijvoorbeeld) de kostprijs berekenen.
Je bent vaak aan het werk als je gasten vrij hebben: in de avonden, weekenden en op feestdagen. Verder moet je goed onder druk kunnen werken. Een goede gezondheid is ook belangrijk, want als kok heb je een fysiek zwaar beroep.