A-Academy

Evenementen A-Academy

Ons doel is om op een informele manier te netwerken, inspireren, verbinden en van elkaar te leren. Een ideale manier om je netwerk uit te breiden.Alle evenementen die de A-Academy organiseert, komen hier te staan. Houd daarom deze pagina in de gaten!

Nader te bepalenMasterclassAanmelden
30 juni 2022JubileumfeestAanmelden

Masterclass
Masterclass ‘Ben jij in je element?’
Door Annelies Bretveld

De 5 elementen water, hout, vuur, aarde en metaal staan voor krachten in onszelf en om ons heen. Deze krachten bepalen voor een aanzienlijk deel hoe iemand in het leven staat. 

Ben je benieuwd naar deze nieuwe en tegelijk eeuwenoude manier om naar personen en hun gedrag te kijken en wat dit voor jou persoonlijk kan betekenen? 

Laat je dan verrassen in deze Masterclass. Als lid van de alumnivereniging A-Academy kun je gratis aanmelden.

Meer informatie over de spreker vind je op www.anneliesbretveld-fengshui.nl

* Jubileumfeest
Op 30 juni 2022 vieren we met een walking dinner dat de A-Academy 10 jaar bestaat!
Ter ere van dit jubileum brengen we op deze avond een boek uit met verhalen van alumni van het Koning Willem I College.
Kom jij ook? 

afbeelding bij artikel

Gratis cursus vreem­de taal voor le­den A-Aca­de­my

Wil jij een vreemde taal leren? 

Vanaf januari 2021 gaat de alumnivereniging A-Academy samenwerken met de Talenacademie van het Koning Willem I College. Door dit samenwerkingsverband kunnen de leden van de A-Academy kosteloos cursussen volgen in vreemde talen. Studiematerialen zoals readers moet je zelf betalen. 

De Talenacademie verzorgt moderne vreemde talen voor de beroepsopleidingen. Goede en heldere communicatie is van belang in de professionele loopbaan van iedereen. De cursussen die door de Talenacademie worden aangeboden dragen hieraan bij. Tijdens de cursus leer je hoe je je in woord en geschrift kunt uitdrukken in de vreemde taal van jouw voorkeur.  

Je kunt kiezen uit de volgende talen: Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans en Chinees

Goed om te weten is dat de lessen uit blokken van 10 weken bestaan. De cursussen vinden online plaats. In principe aan het einde van de middag tussen 16.00 uur en 17.15 uur. In overleg en op verzoek is het mogelijk om dit naar het begin van de avond te verplaatsen. 

Voorwaarden

•      Je bent oud-student van het Koning Willem I College en lid van de A-Academy.

•      Studiematerialen zoals readers zijn voor eigen rekening.

•      Er geldt een minimum van 4 en een maximum van 20 deelnemers. Indien de lijst vol is, word je geplaatst op een wachtlijst.

•      Een cursus kan beginnen bij voldoende aanmelding en wordt aangeboden in blokken van steeds 10 weken.

•      De cursus vindt in principe plaats aan het einde van de middag tussen 16.00 uur en 17.15 uur. In overleg en op verzoek is het mogelijk om dit naar het begin van de avond te verplaatsen. 


Nog geen lid van de A-Academy?

Word nu lid en profiteer van alle voordelen die de A-Academy je biedt. Lidmaatschap is gratis!

Inschrijven

Ben je enthousiast geworden en wil je jouw talenkennis uitbreiden of verbeteren? Schrijf je dan nu in. De cursus start bij voldoende deelname (minimaal 4 personen).

afbeelding bij artikel

Aanmelden A-Academy

Als je afgestudeerd bent aan het Koning Willem I College kun je lid worden van de A-Academy. Maar ook als je in je examenjaar zit, ben je van harte welkom. Je wordt dan aspirant-lid!

Meld je aan bij de A-Academy  

Het lidmaatschap is gratis!
Sommige afdelingen binnen het Koning Willem I College hebben een afdelingsalumnivereniging. Als lid van de A-Academy ontvang je automatisch een bericht van jouw afdeling wanneer er afdeling gerelateerde evenementen worden georganiseerd.

afbeelding bij artikel

A-Academy bestaat 10 jaar

Op 20 oktober 2020 bestaat de alumnivereniging A-Academy 10 jaar!
Wij zijn trots op ons mooie netwerk van professionals die hun carrière zijn gestart op het Koning Willem I College.
Om ons jubileum te vieren maken wij een boek waarin mooie verhalen en foto’s van verschillende alumni van het Koning Willem I College komen. Wil jij ook een bijdrage leveren?

Stuur een e-mail naar a-academy@kw1c.nl

Netwerkvereniging voor oud-studenten

De A-Academy is dé alumnivereniging van het Koning Willem I College. Een innovatief platform van oud-studenten van alle afdelingen. Het woord alumnus is afkomstig uit het Latijn en betekent ‘afgestudeerde’. Wij zijn een centraal contactpunt voor onze leden, studenten, het college en het bedrijfsleven.

afbeelding bij artikel

Wat bieden wij jou?

Bruisend netwerk
Maak gebruik van elkaars kennis en kunde. Onderling, maar ook van de aanwezige kennis binnen het College. Dit kan handig zijn tijdens je eventuele vervolgstudie, werk, maar ook privé (wie weet kan die oud-student die de opleiding autotechniek gevolgd heeft jouw auto repareren). Daarnaast heb jij misschien wel een stageplaats te bieden of heb je een (tip voor een) opdracht of baan voor een mede-oud-student.

Kennis en deskundigheid
Op de hoogte blijven van de veranderingen binnen jouw branche? Kom naar speciale afdeling-gerelateerde evenementen. Daarnaast kan de afdeling waar jij je opleiding gevolgd hebt, je ook vragen als gastdocent of als examinator.

Evenementen en borrels
Je ontmoet (oud-)studenten, docenten en mensen uit het bedrijfsleven. Maak kennis met vele vakgebieden, gedreven leden en inspirerende ideeën.

afbeelding bij artikel

Bestuur A-Academy

De A-Academy heeft een eigen bestuur bestaande uit oud-studenten van het Koning Willem I College. Voorzitter Dianne van Zon:  "Ik zet mij graag in om van de A-Academy een steeds groter netwerk van professionals te maken, een meerwaarde bij de volgende stap in ieders carrière.”

Op de foto van links naar rechts:
Peter Bressers – Algemeen Bestuurslid (BAM), Leonie van Zon – Algemeen Bestuurslid (Marketing & Communicatie), Dianne van Zon – Voorzitter (Marketing & Communicatie), Dyon van Genderen – Penningmeester (Handel & Commercie) en Marvin Putuhena – Secretaris (Financiën & Recht)

afbeelding bij artikel

Social media

Facebook
Volg jij de A-Academy al op Facebook?
Facebook groep ‘Leden A-Academy
Wij hebben ook een besloten Facebookgroep waar je je als afgestudeerde voor kunt aanmelden.  Dit is de plek waar je kunt sparren, leren, elkaar kunt inspireren en motiveren om het beste uit jezelf te halen. Jij kunt laten zien wat voor moois jij te bieden hebt.

LinkedIn
Volg jij de A-Academy al op LinkedIn?

Afdelingsalumniverenigingen
De afdeling BAM en de afdeling Kind en Educatie hebben een eigen afdelingsalumnivereniging. Als lid van de A-Academy ontvang je automatisch een bericht van jouw afdeling wanneer er afdelingsgerelateerde evenementen worden georganiseerd.

Je kunt deze afdelingen ook via LinkedIn volgen. Zo blijf je op de hoogte van alles wat er bij de afdeling gebeurt (zoals nieuwsfeiten, reünies, banen, informatieve bijeenkomsten en gezellig samenzijn.)
LinkedIn pagina Alumni BAM
LinkedIn pagina Alumni Kind en Educatie

afbeelding bij artikel

Landelijke meet-up mbo alumni­verenigingen

Alumnivereniging A-Academy hield op donderdag 23 mei 2019 de eerste landelijke bijeenkomst voor alle mbo-alumniverenigingen op de campus van het Koning Willem I College. Het doel van deze meet-up was om kennis te delen, contacten te leggen tussen de mbo-alumniverenigingen en samen tot een succesvol alumnibeleid te komen.

‘In tegenstelling tot op de meeste universiteiten en hbo’s, staat het alumnibeleid in de mbo-sector veelal in de kinderschoenen. Als dat er überhaupt al is’, stelt Marvin Putuhena, bestuurslid van de A-Academy. De A-Academy behoort tot één van Nederlands eerste alumniverenigingen binnen de mbo-sector en wordt bestuurd door oud-studenten van het college. Met de eerste landelijke meet-up voor alumniverenigingen hoopt Putuhena een impuls te geven aan het alumnibeleid binnen het mbo. ‘Het opbouwen van een kwalitatief en breed netwerk van professionals is belangrijk voor een volgende stap van ieders carrière; bij een vervolgstudie of het vinden van een (afstudeer)stage of baan. Ook privé is het handig; wie weet kan een oud-student autotechniek jouw auto repareren.’ Volgens Puthena is een alumninetwerk juist voor mbo-studenten van belang. ‘Dit draagt bij aan een grotere kansengelijkheid; niet iedereen is immers een geboren netwerker. Ook blijkt helaas dat er nog veel mbo-studenten zijn, die vanwege hun sociale of culturele achtergrond moeilijker aan een stage of baan komen.’

Belangrijke rol

Naast twaalf alumniverenigingen van mbo’s en roc’s uit het hele land, waren ook prominenten uit de onderwijswereld aanwezig. Ton Heerts (voorzitter van de MBO Raad) opende samen met Sander Baljé (Directie MBO van het Ministerie van Onderwijs) de bijeenkomst. Heerts benadrukt dat het mbo, dat volgens hem staat voor mega belangrijk onderwijs, onmisbaar is voor de maatschappij. ‘Zonder vakmensen staat Nederland stil; dan is er bijvoorbeeld geen gas, water en licht.’ Hij maakt zich dan ook hard voor het ontwikkelen van een goed alumnibeleid binnen de mbo-sector. ‘In het kader van ‘een leven lang leren’ is er een belangrijke rol voor alumniverenigingen weggelegd.’ Ook Baljé onderstreept dit belang: ‘Binnen ons ministerie willen wij meer werk gaan maken van het alumnibeleid binnen de mbo-sector. Daarin kunnen wij een faciliterende en ondersteunde rol spelen. Deze meet-up is een uitgelezen kans om goede voorstellen te verzamelen voor de motie, die op 11 juni wordt ingediend.’

Hogere onderwijskwaliteit

Fontys docent en onderzoeker Geert van Seeters deelde tijdens de bijeenkomst zijn onderzoeksresultaten naar de stand van zaken omtrent alumnibeleid in Nederland binnen het mbo en hbo. Hij concludeert: ‘Een goed doordacht alumnibeleid zorgt voor een naadloze aansluiting op de beroepspraktijk, een hogere onderwijskwaliteit, een betere talentontwikkeling en een nog betere reputatie van de instelling. Toch worden door zowel hbo als mbo het budget en het aantal fte niet toereikend geacht.’ Marjolein Muurling, bestuurslid van Fontys Alumni Marketing Eindhoven (FAME), deelde haar expertise over hoe je een goed alumnibeleid opzet. ‘Het succes van een alumnivereniging valt of staat met draagvlak vanuit de directie. Daarnaast is het belangrijk om vanaf het eerste leerjaar al zichtbaar te zijn onder de studenten. Ook een goed CRM-systeem en de inzet van medewerkers in het bestuur van de alumnivereniging zijn onontbeerlijk.’

Grenzen verleggen

Na het plenaire gedeelte wisselden de gasten onder het genot van een walking dinner ervaringen en tips uit over verschillende thema’s, zoals ledenwerving, social media, de samenwerkingsdriehoek A-Academy, Koning Willem I College en bedrijfsleven en evenementen. Putuhena kijkt terug op een geslaagde bijeenkomst. ‘Zoals een Keniaans gezegde luidt: ‘Wil je snel gaan, ga dan alleen. Wil je verder komen, ga dan samen.’ Alleen zo kunnen we grenzen verleggen en groeien!’

 

Contact

HEB JE EEN VRAAG?
WIJ GEVEN JOU HET ANTWOORD

Mail of bel naar A-Academy:
a-academy@kw1c.nl of 073 – 6249796
Even binnenlopen in gebouw N kan natuurlijk ook. Je bent van harte welkom!

Koning Willem I College

Cookies

Het Koning Willem I College is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van bepaalde analytische cookies. Ga je hiermee akkoord?

Daarnaast krijg je cookies waarvoor geen toestemming nodig is. Meer informatie hierover vind je in onze privacy­verklaring.

 Portaal  Zoeken