Veelgestelde vragen

Zoeken in veelgestelde vragen

Het Koning Willem I College is een regionaal opleidingscentrum voor mbo-onderwijs in Noordoost-Brabant. Naast mbo-onderwijs bieden we ook vavo-opleidingen, educatie- en inburgeringstrajecten en opleidingen voor het bedrijfsleven aan.

Benieuwd naar ons verhaal? Lees hier meer.

De locaties van het Koning Willem I College vind je in de regio's 's-Hertogenbosch, Land van Cuijk, Meierijstad en Oss. Bekijk hier het overzicht van alle locaties. 

Binnen het Koning Willem I College kun je kiezen uit 15 mbo-interessegebieden. Kijk hier voor een overzicht en meer informatie over de interessegebieden

Alle Open Dagen van schooljaar 2022 - 2023 zijn te vinden op deze pagina.

We zijn altijd op zoek naar getalenteerde en gemotiveerde medewerkers. Onze actuele vacatures vind je hier.

BBO De Schalm, onderdeel van het KW1C, verzorgt mbo-onderwijs en cursussen speciaal voor doven en slechthorenden en mensen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS).

Meer informatie vind je op deze pagina. 

Dat is zeker mogelijk! Iedereen is welkom voor een lekker kopje koffie, een lunch of een heerlijk diner. Alle informatie over onze drie opleidingsrestaurants vind je hier

Dat kan zeker! Iedereen is, op afspraak, welkom in de kapsalon van het Koning Willem I College. Alle informatie over de Salon vind je op deze pagina

Mbo betekent: “middelbaar beroepsonderwijs”. Op het mbo word je (praktisch) opgeleid voor een beroep, zoals sportleraar, automonteur of verpleegkundige. Meer informatie vind je hier.

Bij het Koning Willem I College kun je beroepsonderwijs volgen op vier niveaus:  

Niveau 1 

Entreeonderwijs 

Met een diploma kun je als assistent gaan werken 

Niveau 2 

Basisberoepsopleiding 

Met een diploma kun je uitvoerend werk verrichten, zoals kok of fietstechnicus 

Niveau 3 

Vakopleiding 

Met een diploma kun je zelfstandig werk verrichten, zoals pedagogisch medewerker kinderopvang of handhaver toezicht en veiligheid 

Niveau 4 

Middenkaderopleiding of specialistenopleiding 

Met een diploma kun je volledig zelfstandig werk verrichten, zoals onderwijsassistent of mbo-verpleegkundige 

De niveaus sluiten op elkaar aan. Dat wil zeggen dat je met een diploma op niveau 2, verder kunt gaan met een opleiding op niveau 3 in dezelfde studierichting. Heb je een niveau 4 diploma behaald? Dan kun je doorstromen naar het hbo.  

Je vooropleiding bepaalt voor welk niveau je in aanmerking komt. In onze zoekfilter kun je filteren op jouw vooropleiding. Zo zie je op welk niveau je een opleiding kunt volgen. 

 

8 van 60 getoond

  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters