Aanmelden

Ben je eruit en weet je welke opleiding je wil volgen? Wat fijn! Meld je dan aan voor de opleiding van jouw keuze! Het aanmelden voor een mbo-opleiding wordt in Nederland centraal geregeld door CAMBO (Centraal Aanmelden mbo en vavo).

Wat heb ik nodig om aan te melden?

  • Om je inschrijving te starten heb je een DigiD nodig. Een DigiD kan je aanvragen via de website van DigiD
  • Ben je jonger dan 18 jaar? Zorg dan dat je de contactgegevens van je ouders/verzorgers bij de hand hebt.

Hoe meld ik mij aan voor een opleiding bij het Koning Willem I College?

1

Aanmelding starten

Ga op onze website naar de opleidingspagina van de opleiding waarvoor jij je wil aanmelden en klik op ‘Aanmelden voor deze opleiding’.

2

Locatie kiezen

Vervolgens opent zich een nieuwe pagina. Kies in dit scherm op welke locatie van het Koning Willem I College je de opleiding wil volgen.

3

Log in met jouw DigiD

Log in met je DigiD op de pagina van CAMBO. Een deel van je gegevens wordt automatisch opgehaald en ingevuld. Controleer deze gegevens en vul de gegevens aan waar nodig.

4

Rond jouw aanmelding af in CAMBO

Vervolgens kan je de aanmelding afronden. Zorg ervoor dat je het opgegeven e-mailadres hebt bevestigd. Je ontvangt hiervoor een e-mail van CAMBO. Je kan de aanmelding pas afronden nadat het e-mailadres is bevestigd. De gegevens van je inschrijving worden automatisch naar het Koning Willem I College gestuurd. Je ontvangt een bevestigingsmail van de aanmelding van CAMBO.  

5

Vul de aanvullende vragen in

Na de aanmelding in CAMBO word je doorgestuurd naar een pagina van het Koning Willem I College. Om de aanmelding helemaal af te ronden, vragen we je om de aanvullende vragen te beantwoorden.

6

Even afwachten

Het is gelukt! Je bent aangemeld voor een opleiding bij het Koning Willem I College. We gaan je inschrijving nu verwerken. Zodra er meer bekend is, ontvang je informatie van ons. 

Goed om rekening mee te houden

  • Aanmelden voor het volgende studiejaar kan vanaf 1 november
  • Een aanmelding voor een opleiding betekent niet automatisch dat je ook kunt starten met de opleiding. Zodra jouw aanmelding bij ons binnenkomt, gaan we de informatie bekijken. Natuurlijk houden we je op de hoogte van jouw aanmelding
  • Bij aanmelding voor meerdere opleidingen van het Koning Willem I College, verwerken we alleen de eerste aanmelding. Denk dus goed na welke opleiding jouw eerste keuze heeft. Pas als het niet mogelijk is om te starten met jouw eerste opleidingskeuze óf je wil zelf toch liever starten met jouw tweede (of derde) opleidingskeuze, nemen we die in behandeling
  • Wil je aanmelden voor een opleiding met een maximaal aantal plaatsen? Meld je dan eerst aan voor die opleiding. Start vervolgens de aanmelding voor jouw andere keuze(s)
  • Voor sommige opleidingen gelden extra intakeactiviteiten. Dit staat vermeld op de opleidingspagina van de opleiding. Op het moment dat een intakeactiviteit onderdeel is van jouw aanmelding, word je hiervoor uitgenodigd

Veelgestelde vragen

Een DigiD heb je nodig om je aan te kunnen melden voor een opleiding. Het aanmelden voor een opleiding is erg officieel. We moeten zeker weten dat de juiste persoon zich aanmeldt. Met een DigiD wordt je identiteit gecontroleerd en gegevens zoals adres en vooropleidingen automatisch ingevuld.

Een DigiD vraag je aan via de website van DigiD.

Iedereen met een Burgerservicenummer kan een DigiD aanvragen. Heb je geen Burgerservicenummer? Neem dan even contact met ons op via ons contactformulier.

Dit kan, maar we raden het niet aan. Bij aanmelding voor meerdere opleidingen van het Koning Willem I College, verwerken we alleen de eerste aanmelding. Denk dus goed na welke opleiding jouw eerste keuze heeft. Pas als het niet mogelijk is om te starten met jouw eerste opleidingskeuze óf je wil zelf toch liever starten met jouw tweede (of derde) opleidingskeuze, nemen we die in behandeling.

Tip: wil je aanmelden voor een opleiding met een maximaal aantal plaatsen? Meld je dan eerst aan voor die opleiding. Start vervolgens de aanmelding voor jouw andere keuze(s).

Dat kunnen we. Kijk op onze website eens naar de Hulp bij studiekeuze-pagina. Of bezoek een van onze Open Dagen. Dan kijken we samen naar jouw interesses en talenten.

Als de status van je aanmelding in CAMBO 'Ingediend' is, kun je de aanmelding intrekken via CAMBO. Is de status van je aanmelding in CAMBO 'Goedgekeurd', neem dan contact met ons op.

Wil je deze video bekijken? Accepteer dan de marketing cookies
accepteer marketing cookies

Andere vraag?

Heb je vragen over CAMBO? Of wil je meer informatie? Bekijk dan deze video. Staat het antwoord op jouw vraag niet op deze pagina? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen

Heb je hulp nodig bij aanmelden? Neem dan contact met ons op. 

Contact opnemen
Copyright Koning Willem I College 2024