Over ons

Wil je deze video bekijken? Accepteer dan de marketing cookies
accepteer marketing cookies
Student fashion met paspop en student defensie voor een tank

Koning Willem I College is een plek waar talent tot bloei komt. Een plek waar de mooiste dingen ontstaan, doordat we experimenteren, inspireren en vooral: doen. 
 
Metselen, behangen, koken, verzorgen, naaien, lassen, schoonmaken, organiseren, verven, besturen, coderen, timmeren, ontwerpen, serveren, onderwijzen. En nog veel meer. 
 
Bij ons zit een student niet de hele dag in een klaslokaal. We brengen het werkveld naar binnen en het onderwijs naar buiten. Voor de regio die trots is op deze talenten en hen graag wil behouden. 

Ons onderwijs vind je overal. Aan de balie van het ICT-loket, in het robotica-lab, in ons restaurant, buiten op straat, in onze garage, bij de apotheek om de hoek of in ons eigen theater. Je ziet onze studenten overal! 

We leren onze studenten dat er maar één toekomst is en die is duurzaam. We dagen ze daarom uit het beste in zichzelf én hun omgeving naar boven te halen. Om jaloersmakende vaardigheden te ontwikkelen, waar we uiteindelijk allemaal wat aan hebben. Vaardigheden die ons trots maken op wie we zijn en wat we doen. 
 
Je herkent ze daarin direct als je er een tegenkomt: ‘Dat is er één van Koning Willem I College’

Wil je weten hoe we dit doen? Bekijk dan onze 3 pijlers ‘Kansrijk, Verbindend en Bewust’ in het meerjarenplan

Gevel van locatie Onderwijsboulevard Gevel van locatie Onderwijsboulevard

Bestuurlijke organisatie

De bestuurlijke organisatie van het Koning Willem I College bestaat uit het College van Bestuur en de Raad van Toezicht.

Het College van Bestuur is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het Koning Willem I College. Daarnaast zorgen zij voor het algemene beleid. De Raad van Toezicht houdt toezicht op het opgestelde beleid én zorgt dat de doelen worden waargemaakt.

Lees meer

Omgevingsraad

Het Koning Willem I College leidt talent op voor de regio Noordoost – Brabant. Dat betekent dat ons onderwijs is afgestemd op de behoeftes van het regionale werkveld. Zo dragen wij bij aan de succesvolle toekomst van onze studenten en de groei van de economie in de regio.

Lees meer

Unesco-school

Het Koning Willem I College mag zichzelf een Unesco-school noemen. Dit betekent dat we onze studenten sociaal en intercultureel leren samenwerken én gaan voor een eerlijke en duurzame wereld. Daarbij zijn de Global Goals ons kompas. 

In het onderwijs verwerken we de drie thema's van Unesco: wereldburgerschap, duurzame ontwikkeling en intercultureel leren. Meer informatie over het Nederlandse Unesco-scholennetwerk vind je via onderstaande link. 

Unesco-scholennetwerk

Gezonde school

Op het Koning Willem I College werken we zoveel mogelijk volgens de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen. Deze richtlijn is opgesteld door het Voedingscentrum en hanteert die niveaus zilver, goud en ideaal.

Eén van onze schoolkantines voldoet al aan de eisen die horen bij het niveau 'zilver'. Als college streven we ernaar dat op termijn alle kantines voldoen aan de richtlijnen die horen bij het niveau ‘zilver’. Dit houdt in dat het assortiment van onze kantines bestaat uit gezondere producten, we fruit of groente aanbieden en het drinken van water stimuleren. Dit doen we via diverse officiële watertappunten en via het aanbieden van water met fruit erin.

Lees meer over de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen
Copyright Koning Willem I College 2024