Aandacht voor elke student

Bij het Koning Willem I College vinden we het belangrijk dat iedereen, die dat wil, mbo-onderwijs kan volgen. In ons onderwijs staat de student altijd centraal. Dit betekent niet alleen zorgen dat onze studenten het beste onderwijs volgen, maar dat er ook aandacht is voor elke student.

Leijgraaf Veghel Sfeer 08

Als je tijdens jouw opleiding ergens hulp bij nodig hebt, staan jouw coach en docenten natuurlijk voor je klaar. Soms komt het voor dat je behoefte hebt aan extra ondersteuning. Samen bekijken we welke begeleiding je nodig hebt. Hierbij houden we rekening met jouw kwaliteiten en talenten. Zo bereiden we je voor op een mooie toekomst. We bieden extra ondersteuning op het gebied van:

  • sociaal-emotionele problemen, werkhouding en gedrag of verzuim
  • zorgvraagstukken, schoolmaatschappelijk werk of fysieke problemen
  • financiële problemen
  • planning en studievaardigheden
  • uitvoeren van verschillende testen
  • extra lessen rekenen, Nederlands en moderne vreemde talen
  • vinden, verkrijgen en behouden van werk en stage

Daarnaast helpen we kwetsbare studenten bij de overgang van de middelbare school naar het mbo of kwetsbare studenten die voortijdig de opleiding verlaten.

Maar we doen nog veel meer!

Topsport- en talentbegeleiding
Ben je op een hoog niveau bezig met sport? Ook dan is het mogelijk om bij het Koning Willem I College extra begeleiding te krijgen.

Actieplan Leerbanen
Je wil graag beginnen aan een bbl-opleiding, maar het lukt niet om een geschikte leerwerkplek te vinden. Of je hebt gewoon nét dat extra steuntje in de rug nodig. Dan kun je terecht bij Actieplan Leerbanen. Samen met jou kijken we naar de mogelijkheden voor een leerwerkplek.

Route X
Soms komt het voor dat studenten tijdens het eerste leerjaar erachter komen dat ze niet de juiste studiekeuze hebben gemaakt. Dat kan natuurlijk gebeuren. Bij Route X kijken we naar de mogelijkheden én onderzoeken we wat wél bij de student past. 

BBO De Schalm
Heb je moeite met het volgen van het onderwijs omdat je in een volle en onrustige klas zit? Word je niet goed begrepen omdat de docenten geen ervaring hebben met doofheid of TOS? Ben je 30 jaar of ouder waardoor je geen recht meer hebt op een gebarentolk? Dan is één van de opleidingen of cursussen van BBO De Schalm misschien iets voor jou.

Na het mbo
We zijn er ook voor je na het mbo. Tijdens het laatste jaar van jouw mbo-opleiding op het Koning Willem I College bieden we ondersteuning bij het vinden, krijgen en behouden van werk.

Algemeen beeld_laboratoriumtechniek_Oss (3)
Leijgraaf Veghel Sfeer 06

Meer weten?

Wil je graag een opleiding volgen op het Koning Willem I College, maar twijfel je of we je de juiste ondersteuning kunnen bieden? Of wil je juist meer informatie over onze ondersteuning en begeleiding? Neem dan contact met ons op.

Voor de regio 's-Hertogenbosch
Floor Pijnenburg
f.pijnenburg@kw1c.nl 

Voor de regio's Land van Cuijk, Meierijstad en Oss
Margo van Dijk
ma.vandijk@kw1c.nl


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters