Informatie voor decanen en mentoren

Samenwerken met het voortgezet onderwijs vinden we op het Koning Willem I College ontzettend belangrijk. Decanen en mentoren informeren, de verbinding zoeken en kijken hoe we leerlingen kunnen helpen de beste keuze voor een mbo-opleiding te maken. Samen met jou als decaan of mentor!

Er gebeurt ontzettend veel op het Koning Willem I College. Belangrijke informatie voor decanen en mentoren zetten we hier op een rij!

Open Dag_KW1C_Kom hier en maak 't

Opleidingsaanbod


Alle informatie over onze mbo-opleidingen en het meest actuele aanbod vind je op onze website.

Wil je ons gehele aanbod graag in één oogopslag zien? Download dan ons opleidingenoverzicht.

Hulp bij studiekeuze

Om leerlingen te helpen bij hun studiekeuze hebben we de Hulp bij studiekeuze-pagina ontwikkeld. Daar vind je ook de Oriëntatieroute: deze digitale route neemt leerlingen mee langs verschillende plekken op het Koning Willem I College. Aan de hand van vragen komen ze er achter waar hun interesses liggen. Na het afronden van de oriëntatieroute ontvangen ze een persoonlijke routekaart. Deze routekaart helpt ze verder om tot een juiste studiekeuze te komen! Handig én leuk voor in de klas!

Hulp bij studiekeuze

Activiteiten voor leerlingen

Open Dagen
We organiseren regelmatig een Open Dag of Open Avond. Een perfect moment voor leerlingen om kennis te maken met het mbo, onze school en de mbo-opleidingen. Onze docenten en huidig studenten staan voor leerlingen (en hun ouders) klaar om vragen te beantwoorden, ervaringen te delen en uitleg te geven!

Lees alles over de Open Dagen

Meeloopdagen
Vind een leerling het moeilijk om een keuze te maken voor een mbo-opleiding? Of twijfelt een leerling nog tussen twee opleidingen? Speciaal voor laatstejaars vmbo-leerlingen en havo-leerlingen die geïnteresseerd zijn in een mbo-opleiding organiseren we meeloopdagen. Zo leren ze de opleiding én het Koning Willem I College pas echt kennen.

Meer informatie over meeloopdagen

Extra ondersteuning en begeleiding

Iedereen die dat wil moet een mbo-opleiding kunnen volgen. Daarom staat in onze onderwijs de student altijd centraal. Dit betekent niet alleen zorgen dat onze studenten het beste onderwijs volgen, maar dat er ook aandacht is voor elke student.

Benieuwd wat het Koning Willem I College kan betekenen voor leerlingen die extra ondersteuning en begeleiding nodig hebben? 

Lees hier meer

  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters