Studentinformatie

Hi student van het Koning Willem I College! 🙋‍♀️🙋‍♂️

Hieronder vind je informatie die je tijdens jouw tijd op het Koning Willem I College misschien wel nodig hebt. Handig toch?

Veelgestelde vragen

Dat is voor iedere opleiding verschillend. Check daarom even bij jouw coach of docent wat de afspraken zijn rondom ziekmelden. Enne .. beterschap!

Als je verhuist of je telefoonnummer wijzigt, is het belangrijk om deze wijzigingen zo snel mogelijk door te geven. Je kunt dit doen door het contactformulier op de website in te vullen. Vermeld hierbij altijd je studentnummer. Het doorgeven van de juiste gegevens is van heel belangrijk! Deze gegevens worden namelijk gebruikt voor officiële documenten zoals diploma's of certificaten.

Als je moeite hebt met een bepaald vak, het plannen van je studie, dyslexie, of als er thuis problemen spelen die je studie beïnvloeden, is het belangrijk om hierover te praten. Je coach kan je helpen en begeleiding of extra ondersteuning voor je aanvragen. Als je er met je coach niet uitkomt, kun je hier meer informatie vinden over extra begeleiding en ondersteuning.

Als je liever eerst anoniem contact wilt, kun je terecht op Check It, een online platform waar je betrouwbare informatie kunt vinden en (anoniem) vragen kunt stellen.

Als je behoefte hebt aan extra ondersteuning bij examens, bijvoorbeeld vanwege dyslexie, ADHD, of een handicap, kom je in aanmerking voor aangepaste examens. Bespreek dit met je coach, en samen kunnen jullie kijken naar de mogelijkheden om je zo goed mogelijk te ondersteunen. Voorbeelden van aangepaste examens kunnen zijn:

  • Verlenging van de examenduur tot maximaal 25%.
  • Speciale hulpmiddelen zoals een leesloep.
  • Aanpassingen van de examen locatie.
  • Een voorgelezen examen.
  • Inschakeling van een tolkendienst.

Het Koning Willem I College zet zich in om elke student te ondersteunen en een eerlijke kans te bieden bij examens.

Als je een klacht hebt, is het belangrijk om deze eerst te bespreken met je coach of onderwijsdirecteur. Als je er samen niet uitkomt, kun je een officiële klacht indienen door een e-mail te sturen naar [email protected].

Dat vinden we natuurlijk heel vervelend om te horen. Als je wil stoppen met jouw opleiding, neem dan even contact op met jouw coach of de studieadviseur van jouw opleiding. Zij helpen je dan verder.

Niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen. Of stel de vraag aan jouw docent of coach. Zij kunnen je vast en zeker helpen!

Copyright Koning Willem I College 2024