Samen werken aan de toekomst

Het Koning Willem I College is een plek waar bedrijven, de overheid en het onderwijs samen komen. Samenwerken met de samenleving in de regio’s ‘s-Hertogenbosch, Land van Cuijk, Meierijstad en Oss vinden we ontzettend belangrijk. Zo leren onze studenten van het bedrijfsleven en het bedrijfsleven van onze studenten. Het is onze ambitie om talenten in de regio te behouden, waarbij we een partner voor groei en ontwikkeling zijn.

Onze student, jouw stagiair?

Als werkgever ken je het vast wel: je hebt ruimte voor een stagiair, maar je weet niet waar je moet zoeken. Binnen het Koning Willem I College hebben we hetzelfde vraagstuk: onze studenten zoeken een stage, maar weten niet waar ze moeten beginnen.

Stages KW1C

Studenten van het Koning Willem I College ontwikkelen tijdens hun opleiding jaloersmakende vaardigheden. Blancheren, mouleren, programmeren, organiseren en nog veel meer: ze leren het allemaal. Daarbij hebben ze wel de praktijkervaring vanuit het werkveld nodig. Een stage- of leerwerkplek vanuit jou als werkgever helpt dit doel te behalen. Als werkgever kom je zo al vroeg in aanraking met een goed opgeleide vak professional van de toekomst. En dat is zeker in deze arbeidsmarkt een groot voordeel!

Ben je als werkgever op zoek naar een stagiair? Via onderstaande button vind je een contactformulier. De aanvraag wordt dan onder de aandacht gebracht bij de juiste studenten.

 

Ik zoek een stagiair

Kennismaken met de regio

We laten onze studenten graag kennismaken met de regio. En de regio laten we natuurlijk graag kennismaken met onze studenten. Misschien is een student van het Koning Willem I College wel jouw werknemer van de toekomst.

Gastlessen
Hoe het echt werkt in de praktijk? Daar kunnen onze studenten natuurlijk maar op één manier achter komen: door de ervaring en verhalen vanuit jou als werkgever in de regio. Gastlessen zijn zeer geliefd bij onze studenten. Ze leren namelijk veel van de praktijk. Dankzij jouw input kunnen wij ons onderwijs praktijkgericht en innovatief houden. En als werkgever kom je in contact met talenten van de toekomst.

Wil je graag een gastles komen geven? Stuur ons dan een e-mail.

Bedrijfsbezoeken
Naast gastlessen, gaan we graag met onze studenten de regio in. We zijn altijd op zoek naar bedrijven en instellingen in de regio’s ’s-Hertogenbosch, Land van Cuijk, Meierijstad en Oss die openstaan voor een bedrijfsbezoek. Dit kan oriënterend, verbredend of verdiepend zijn. Onze studenten maken kennis met jouw bedrijf én jij maakt kennis met onze studenten!


Sta je als werkgever open voor een bedrijfsbezoek? Stuur ons dan een e-mail.

Het Talent Atelier
In ons onderwijs zoeken we graag de verbinding met het werkveld. Door onze studenten te laten werken aan vraagstukken van echte opdrachtgevers bijvoorbeeld. In Het Talent Atelier (HTA) werken studenten aan opdrachten uit het werkveld. De studenten volgen verschillende opleidingen binnen het Koning Willem I College. We dagen ze uit om creatief te denken en hun talenten te benutten. 

Heb jij een vraagstuk waar je de hulp van onze studenten goed bij kunt gebruiken? Dan horen we graag van je!

Aanmelden vraagstuk

Branche Regio Commissie

Niet alleen voor onze studenten zoeken we de verbinding met de regio en het werkveld, maar ook voor de kwaliteit van ons onderwijs is deze verbinding zeer belangrijk. Daarvoor hebben we de Branche Regio Commissie in het leven geroepen: een commissie welke staat voor een goede aansluiting tussen het onderwijs en het werkveld.

Branche Regio Commissie KW1C

De Branche Regio Commissie bestaat uit verschillende leden, die elk het bedrijf of organisatie en de sector waarin zij werken vertegenwoordigen. Elk lid informeert de onderwijsafdeling over belangrijke ontwikkelingen en trends in de sector waarin zij werkzaam zijn. Deze informatie wordt meegenomen in de ontwikkeling van de opleidingen. Zo betrekken we het regionale bedrijfsleven en zoeken we vanuit een breder oogpunt de aansluiting tussen het onderwijs en het werkveld. Natuurlijk werkt het ook andersom: de onderwijsafdeling vraagt de Branche Regio Commissie om voorgenomen veranderingen in de opleidingen te toetsen in de praktijk.

Ben je geïnteresseerd om als lid deel te nemen aan de Branche Regio Commissie? Stuur ons dan een e-mail.

 

Ik ben geïnteresseerd

Samenwerkingen

Het Koning Willem I College gelooft in samenwerkingen. Dit is dan ook één van de pijlers in ons meerjarenplan: een verbindend KW1C. Op dit moment werken we al samen met andere onderwijsinstellingen, regionale overheden, bedrijven, instellingen, belangbehartigers en kenniscentra.

Deze samenwerkingen hebben voor ons een hoge prioriteit. Zo kunnen we ons onderwijs beter laten aansluiten op de vraag uit de markt. Onze studenten worden zo nog beter opgeleid. Daarnaast kunnen we onze studenten en medewerkers een stimulerende omgeving aanbieden.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een samenwerking met het Koning Willem I College? Neem dan via onderstaande button contact met ons op.

 

Neem contact op

Bedrijfsopleidingen

De arbeidsmarkt in de regio in balans brengen én houden: daaraan willen wij graag een flinke bijdrage leveren. Hoe? Met bedrijfsopleidingen. Van praktische trainingen tot complete mbo-trajecten.

Zo zorgen we ervoor dat medewerkers duurzaam inzetbaar zijn. Want dat is belangrijk in deze tijd. Daarbij werken we als partner samen met bedrijven, instellingen, het UWV, gemeenten en andere onderwijsinstellingen.

 

Bekijk ons aanbod

  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters