Activi­teiten

Meeloop­dagen

18 apr

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor een meeloopdag. Voor vragen over opleidingen kun je bellen met de opleidingeninfolijn via 073 62 49 600 of mailen info@kw1c.nl

Community Challenge

6 jun

Een week per jaar gaan onze studenten de community in. Die community krijgt dan hulp van
onze studenten. Ze maken bijvoorbeeld een website voor een bedrijf of sportclub. Of ze knappen een jeugdhonk op. Helpen mee met het bouwen van een school in Bosnië. Bijna alle afdelingen doen mee. En op de laatste dag laat iedereen zien wat hij gedaan heeft.

Neem voor meer informatie contact op met communitychallenge@kw1c.nl


In 2017 is de Community Challenge van 6 tot en met 9 juni.

Lees meer ...

Koning Willem I College Awards

31 mei

In het land van Koning Willem I College kiezen we elk jaar studenten die nog meer dan andere uitblinken tijdens hun opleiding of stage. Studenten die net dat beetje extra doen. Die een bijzondere stage hebben gedaan. Er zijn drie categorieën: de categorie Bijdrage aan de Community, Vakmanschap en de categorie Innovatie. En de student die in die drie categorieën het beste scoort, krijgt de titel Student van het Jaar. De Student van het Jaar mag daarna meedoen aan de landelijke wedstrijd: mbo Uitblinker van het Jaar.


Voor dit schooljaar is de feestelijke uitreiking op woensdag 31 mei 2017.

afbeelding bij artikel

King's Fashion

29 jun

Elk jaar hebben eindexamenstudenten Fashion & Design een modeshow. Ze laten dan hun ontwerpen zien aan het publiek. Deze spectaculaire modeshow is in een mooie omgeving: het Jheronimus Bosch Art Center. Iedereen is welkom op deze avond. Ook beroemde modehuizen komen kijken: Mart Visser, Supertrash, Jan Taminiau en Bas Kosters bijvoorbeeld.

Ook dit jaar is de opleiding weer met ruime voorsprong verkozen tot de beste mbo-mode-opleiding van Nederland (Keuzegids MBO 2016). De opleiding onderscheidt zich van soortgelijke opleidingen in het land doordat de creatieve kanten van het vak extra aandacht krijgen. ‘Leerlingen zijn laaiend enthousiast over de docenten en de lessen’, zegt Keuzegids MBO.


Bekijk de slideshow King's Fashion 2016 voor een sfeerimpressie. 

afbeelding bij artikel

Community Dag

Eén dag per jaar stellen wij onze landsgrenzen open voor iedereen. Iedereen in de community is dan welkom. Jong en oud. Elk jaar organiseren we zo’n Community Dag, die helemaal gratis toegankelijk is. Een dag waarop iedereen kennis kan maken met ons college. Met onze locatie aan de Vlijmenseweg. Maar ook met onze medewerkers en studenten. Een dag waarop kinderen naar de kermis kunnen op ons terrein. Waar ouders op het terras genieten van lekker eten en drinken. Waar je spelletjes kunt spelen en kunt voetballen. Je haar laten doen: Kapsels uit het land van Koning Willem I College.

Ondanks de regen in de late middag was deze dag ook in 2016 weer een groot succes! Drukte van jewelste bij de beautysalon, de spelletjes en de wijnproeverij, maar ook de attracties op de kermis zaten keer op keer vol.

Bekijk hier de foto's die gemaakt zijn in de schoolbus.
Bekijk hier de foto's van de activiteiten.  

Informatie­momenten

Laatste informatiemoment schooljaar 2016 - 2017:

Informatiemiddag
Het laatste informatiemoment van dit schooljaar is op dinsdag 20 juni 2017 van 14.00 tot 16.00 uur. Alle locaties zijn dan open.

Informatiemomenten schooljaar 2017 - 2018:  

Open Dag
Zaterdag 25 november 2017 9.30 tot 16.30 uur. Alle locaties zijn open.

Open Avond
Dinsdag 30 januari 2018 17.00 tot 20.30 uur. Locaties Vlijmensweg, Onderwijsboulevard 1 en 3, Rietveldenweg, Marathonloop, Stadionlaan en Weidonklaan zijn open.

Informatieavond
Dinsdag 20 maart 2018 18.00 tot 20.00 uur. Locaties Vlijmenseweg, Onderwijsboulevard 1 en Onderwijsboulevard 3 zijn open.

Informatiemiddag
Dinsdag 19 juni 2018 14.00 tot 16.00 uur. Alle locaties zijn open.

Open Dag

25 nov

Een keer per jaar is er een Open Dag. De Open Dag is voor iedereen die wil studeren in het land van Koning Willem I College. Een dag waarop je overal kunt rondkijken. Vragen kunt stellen. Aan leraren, maar ook aan studenten. Een dag waarop je in de praktijk kunt zien hoe het eraan toe gaat hier.

De Open Dag is op zaterdag 25 november 2017. Alle locaties zijn die dag open van 9.30 tot 16.30 uur.

Open Avond

30 jan

Op dinsdag 30 januari 2018 17.00 - 20.30 uur is de Open Avond op het Koning Willem I College. 

De locaties Vlijmenseweg, Onderwijsboulevard 1 en 3, Marathonloop, Weidonklaan 99-100, Rietveldenweg en Stadionlaan zijn die avond open.

Tijdens de Open Avond zijn ook de voorrondes van Skills Talents, de vakwedstrijden voor vmbo-leerlingen.

Ouders in de branding

1 apr

De ouderconferentie Ouders in de Branding, vond plaats op zaterdag 1 april 2017.
Het thema was 'Lukt het geluk van je kind?'

De conferentie Ouders in de Branding haakte hierop in met een boeiende presentatie van Marcel van Herpen (medeoprichter van het Nederlands Instituut voor Onderwijs- en Opvoedingszaken) en interessante workshops over sturen en loslaten, verantwoordelijkheid nemen, veilig gebruik van social media, pesten en weerbaarheid, communiceren over (party)drugs.
Lees meer ...

afbeelding bij artikel
 Portaal  Zoeken