Activi­teiten

Meeloop­dagen

18 apr

Twijfel je nog over je opleidingskeuze? Dan is een meeloopdag misschien iets voor jou!
Bij de meeste bol-opleidingen van het Koning Willem I College kun je 'meelopen'.
De invulling is per opleiding verschillend; soms loop je de hele dag mee, soms een dagdeel. Tijdens een meeloopdag krijg je een goede indruk van de school, de opleiding en je krijgt antwoord op al je vragen!

Je kunt deelnemen aan een meeloopdag als je dit jaar start met een nieuwe opleiding.
Aanmelden kan van 31 januari 2017 tot en met 18 april 2017 via dit formulier.

Je aanmelding wordt in behandeling genomen zodra wij toestemming hebben ontvangen van je decaan. De uitnodiging voor de meeloopdag ontvang je via e-mail. 

Ouders in de branding

1 apr

Vanwege het succes van alle voorgaande ouderbijeenkomsten Ouders in de Branding organiseren we deze conferentie voor ouders, op zaterdag 1 april 2017. Het thema van dit jaar is 'Lukt het geluk van je kind?'.

Aanmelden is al mogelijk! Klik hieronder op 'lees meer' voor meer informatie en aanmelden.

Lees meer ...

afbeelding bij artikel

Informatie­momenten

Er zijn elk schooljaar momenten om bij ons te komen kijken. Dat kan tijdens de Open Dag en de andere Informatiemomenten.

Voor schooljaar 2016 - 2017 zijn deze op de volgende data: 


Informatieavond
Op 11 april 2017 ben je van harte welkom op onze informatieavond. De locaties Vlijmenseweg, Onderwijsboulevard 1 en Onderwijsboulevard 3 zijn die avond open van 18.00 tot 20.00 uur.

Ontmoet studenten en docenten en stel hun al je vragen.

Informatiemiddag
Het laatste informatiemoment van dit schooljaar is op dinsdag 20 juni 2017 van 14.00 tot 16.00 uur. Alle locaties zijn dan open.

 

Voor het schooljaar 2017 - 2018 zijn de informatiemomenten op de volgende data: 

Open Dag
Zaterdag 25 november 2017 9.30 tot 16.30 uur. Alle locaties zijn open.

Open Avond
Dinsdag 30 januari 2018 17.00 tot 20.30 uur. Locaties Vlijmensweg, Onderwijsboulevard 1 en 3, Rietveldenweg, Marathonloop, Stadionlaan en Weidonklaan zijn open.

Informatieavond
Dinsdag 20 maart 2018 18.00 tot 20.00 uur. Locaties Vlijmenseweg, Onderwijsboulevard 1 en Onderwijsboulevard 3 zijn open.

Informatiemiddag
Dinsdag 19 juni 2018 14.00 tot 16.00 uur. Alle locaties zijn open.

Community Week

6 jun

Een week per jaar gaan onze studenten de community in. Die community krijgt dan hulp van onze studenten. Ze maken bijvoorbeeld een website voor een bedrijf of sportclub. Knappen een jeugdhonk op. Helpen mee met het bouwen van een school in Bosnië. Bijna alle afdelingen doen mee. En op de laatste dag laat iedereen zien wat hij gedaan heeft. Het mooiste project krijgt een prijs: de Community Award. De directeur van de Rabobank deelt deze prijs uit. Neem voor meer informatie contact op met Rob de Vrind.

In 2017 is de Community Week van 6 tot en met 9 juni.

Nieuw project indienen 

Spelregels 

Koning Willem I College Awards

31 mei

In het land van Koning Willem I College kiezen we elk jaar studenten die nog meer dan andere uitblinken tijdens hun opleiding of stage. Studenten die net dat beetje extra doen. Die een bijzondere stage hebben gedaan. Er zijn drie categorieën: de categorie Bijdrage aan de Community, Vakmanschap en de categorie Innovatie. En de student die in die drie categorieën het beste scoort, krijgt de titel Student van het Jaar. De Student van het Jaar mag daarna meedoen aan de landelijke wedstrijd: mbo Uitblinker van het Jaar.


Voor dit schooljaar is de feestelijke uitreiking op woensdag 31 mei 2017.

afbeelding bij artikel

King's Fashion

29 jun

Elk jaar hebben eindexamenstudenten Fashion & Design een modeshow. Ze laten dan hun ontwerpen zien aan het publiek. Deze spectaculaire modeshow is in een mooie omgeving: het Jheronimus Bosch Art Center. Iedereen is welkom op deze avond. Ook beroemde modehuizen komen kijken: Mart Visser, Supertrash, Jan Taminiau en Bas Kosters bijvoorbeeld.

Ook dit jaar is de opleiding weer met ruime voorsprong verkozen tot de beste mbo-mode-opleiding van Nederland (Keuzegids MBO 2016). De opleiding onderscheidt zich van soortgelijke opleidingen in het land doordat de creatieve kanten van het vak extra aandacht krijgen. ‘Leerlingen zijn laaiend enthousiast over de docenten en de lessen’, zegt Keuzegids MBO.


Bekijk de slideshow King's Fashion 2016 voor een sfeerimpressie. 

afbeelding bij artikel

Community Dag

Eén dag per jaar stellen wij onze landsgrenzen open voor iedereen. Iedereen in de community is dan welkom. Jong en oud. Elk jaar organiseren we zo’n Community Dag, die helemaal gratis toegankelijk is. Een dag waarop iedereen kennis kan maken met ons college. Met onze locatie aan de Vlijmenseweg. Maar ook met onze medewerkers en studenten. Een dag waarop kinderen naar de kermis kunnen op ons terrein. Waar ouders op het terras genieten van lekker eten en drinken. Waar je spelletjes kunt spelen en kunt voetballen. Je haar laten doen: Kapsels uit het land van Koning Willem I College.

Ondanks de regen in de late middag was deze dag ook in 2016 weer een groot succes! Drukte van jewelste bij de beautysalon, de spelletjes en de wijnproeverij, maar ook de attracties op de kermis zaten keer op keer vol.

Bekijk hier de foto's die gemaakt zijn in de schoolbus.
Bekijk hier de foto's van de activiteiten.  

Open Avond

30 jan

Op dinsdag 30 januari 2018 17.00 - 20.30 uur is de Open Avond op het Koning Willem I College. 

De locaties Vlijmenseweg, Onderwijsboulevard 1 en 3, Marathonloop, Weidonklaan 99-100, Rietveldenweg en Stadionlaan zijn die avond open.

Tijdens de Open Avond zijn ook de voorrondes van Skills Talents, de vakwedstrijden voor vmbo-leerlingen.

Open Dag

25 nov

Een keer per jaar is er een Open Dag. De Open Dag is voor iedereen die wil studeren in het land van Koning Willem I College. Een dag waarop je overal kunt rondkijken. Vragen kunt stellen. Aan leraren, maar ook aan studenten. Een dag waarop je in de praktijk kunt zien hoe het eraan toe gaat hier.

De Open Dag is op zaterdag 25 november 2017. Alle locaties zijn die dag open van 9.30 tot 16.30 uur.

 Portaal  Zoeken