Brabantse Meesterchef 2023

Wie mag zich de Brabantse Meesterchef van 2023 noemen? Met trots kijken we vooruit naar de start van de tweede editie van deze kookwedstrijd voor de Brabantse chefs van de toekomst, op vrijdag 15 september.

De teams, bestaande uit een mix van vmbo- en mbo-studenten van Brabantse horecaopleidingen (Koning Willem I College, Curio, Rooi Pannen, Summa, Fioretti College, Bossche Vakschool en De Overlaat) gaan samen de strijd aan in drie rondes. Een professionele jury beoordeelt de gerechten. De finale van de Brabantse Meesterchef vindt op vrijdag 13 oktober plaats tijdens de Dutch Food Week.  

Brabantse Meesterchef

Samen met de provincie Noord-Brabant en stichting Samen Tegen Voedselverspilling organiseert het Koning Willem I College sinds 2022 de Brabantse Meesterchef. Een competitie waarin chefs van de toekomst duurzaam koken met ‘mystery boxes’. Thema’s zoals verspillingsvrij, plantaardig en lokaal eten staan centraal in de competitie.  

Chefs van de Toekomst

Tijdens de wedstrijd staat samenwerken aan een duurzame toekomst centraal. Daarbij is het belangrijk om op een vindingrijke en vernieuwende manier in te spelen op mooie voedselinitiatieven. De initiatieven leveren een bijdrage aan een gezonder en eerlijker voedselsysteem. Tijdens de Brabantse Meesterchefs strijd je als student niet alleen om de eerste plaats, maar leer je ook samenwerken met studenten van andere (v)mbo-scholen. Zo laten we zien dat (v)mbo-studenten de motor zijn van een duurzame samenleving, waar geen ruimte is voor voedselverspilling. 

Over Dutch Food Week

Van 7 tot en met 14 oktober vindt de Dutch Food Week plaats. Dutch Food Week is hét nationale podium waar genieten van voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan. Partners uit de hele voedselketen organiseren activiteiten door heel Nederland. Activiteiten die in het teken staan van ons voedsel van vandaag en morgen. 

Meer weten over de Brabantse Meesterchef? Lees hier meer .

Verschillende groenten en fruit liggen klaar om gebruikt te worden in gerechten
Deelnemer Brabantse Meesterchef maakt borden op met eten
Copyright Koning Willem I College 2024