Opleiding zelfstandig werkend gastheer/-vrouw (bbl)

Horeca - Gastvrijheid - Bediening - Adviseren - Uitserveren - Werken in teamverband - Oog voor details - Gastvriendelijkheid - Onregelmatige werktijden - Stressbestendig - Hygiƫnisch werken
Je werkt zelfstandig als gastheer/-vrouw en zorgt ervoor dat gasten zich welkom en prettig voelen. Je ontvangt, begeleidt en adviseert je gasten. Dat gebeurt vooral in de betere restaurants, waarvoor jij dan ook het visitekaartje bent.
Naast je uitvoerende taken heb je controlerende taken. Je bereidt voor en controleert of alles voor elkaar is. En aan het einde van de dag verwerk je bijvoorbeeld gegevens in de administratie.
Als zelfstandig werkend gastheer/-vrouw moet je echt gevoel hebben voor dienstverlening. Verder kun je zelfstandig en netjes werken en goed met mensen omgaan. Je bent ook ondernemend en creatief. Je bent vaak aan het werk als je gasten vrij hebben: in de avonden, weekenden en op feestdagen. Verder moet je goed onder druk kunnen werken. Een goede gezondheid is ook belangrijk, want als gastheer/vrouw heb je een fysiek zwaar beroep.
Goed om te weten: in de horeca is er veel behoefte aan goed opgeleide gastheren en gastvrouwen.