Studie­keuze­advies

Opleiding zelfstandig werkend kok (bbl)

afbeelding bij artikel

Gerechten bereiden – Zelfstandig werken – Plannen - Organiseren – Samenwerken – Menu’s samenstellen – Inkopen - Administratie – Hygiëne – Onregelmatige werktijden - Stressbestendig - Kostprijsberekeni

Wil jij het maken in de keuken? Als kok bereid je allerlei soorten maaltijden. Van eenvoudige gerechten tot uitgebreide diners. Maar waar het echt omgaat is dit: je laat andere mensen genieten van lekker en gezond eten.

Als zelfstandig werkend kok moet je de werkzaamheden in de keuken van een restaurant plannen, leiden en uitvoeren. Dit doe je onder verantwoordelijkheid van een chef. Je bereidt alle gerechten zelfstandig. Je bedenkt nieuwe gerechten en recepten en denkt mee over de menukaart. Ook stel je menu's samen met bijpassende dranken en wijnen. Je koopt in en kunt (bijvoorbeeld) de kostprijs berekenen.

Je bent vaak aan het werk als je gasten vrij hebben: in de avonden, weekenden en op feestdagen. Verder moet je goed onder druk kunnen werken. Een goede gezondheid is ook belangrijk, want als kok heb je een fysiek zwaar beroep.
 

Weet je nog niet wat je wilt of twijfel je over je keuze, dan helpen wij je graag.
Heb je een vraag over studiekeuze? Stel je vraag dan aan de studieadviseur.

Mijn vraag aan de studieadviseur

Naam *
Straat + huisnummer
Postcode + woonplaats

Hoe kunnen we je bereiken?
Geef je e-mailadres op:

E-mailadres *
Nogmaals ter controle *
Ik heb:   (meerdere antwoorden mogelijk)





Mijn vraag *
Vul de tekens op de afbeelding in *
Captcha
 
 

*Velden met een sterretje zijn verplicht.

Koning Willem I College

Cookies

Het Koning Willem I College is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van bepaalde analytische cookies. Ga je hiermee akkoord?

Daarnaast krijg je cookies waarvoor geen toestemming nodig is. Meer informatie hierover vind je in onze privacy­verklaring.

 Portaal  Zoeken