Aanmelden voor het volgende studiejaar kan vanaf 1 november.
Weet je al welke opleiding je wil gaan volgen, dan raden wij je aan om je meteen aan te melden. Als je lang wacht, loop je het risico dat een opleiding vol zit. De aanmeldprocedure kan per opleiding verschillend zijn, en dit staat vermeld op de opleidingspagina.
Meld je uiterlijk 1 april voor het nieuwe studiejaar aan bij de opleiding van jouw keuze. Ben je voor deze datum aangemeld, dan heb je een toegangsrecht. Het is belangrijk om je op tijd aan te melden.
Wanneer je niet vóór 1 april bent aangemeld, bestaat de kans dat je niet met je mbo-opleiding kunt starten. Deze procedure kan afwijken bij opleidingen met een maximaal aantal studenten.
Ga hiervoor naar de opleidingspagina van de opleiding van jouw keuze en klik op 'Aanmelden voor deze opleiding'.
Meer informatie over aanmelden vind je hier
Op de opleidingspagina vind je informatie over de toelatingseisen per opleiding en opleidingsniveau.
Algemene informatie over de toelatingsvoorwaarden per mbo-niveau vind je op deze pagina
Bij sommige opleidingen is een intake onderdeel van de aanmelding. Een intake betekent dat we bekijken of de opleiding waarvoor je bent aangemeld ook echt bij je past. Dit doen we altijd samen met jou. Een intake kan bijvoorbeeld bestaan uit een gesprek of (sport)test. Bij alle opleidingen bestaat de kans dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek.
Als er een extra intake geldt voor de opleiding van jouw keuze, dan staat dit vermeld op de opleidingspagina.
CAMBO staat voor Centraal Aanmelden mbo en vavo. Aanmelden voor een mbo-opleiding gaat via het systeem van CAMBO. CAMBO is een samenwerking tussen alle mbo- en vavo-opleidingen in Nederland. Samen maken we een goede aanmelding voor een opleiding mogelijk.
Antwoorden op veelgestelde vragen over het gebruik van en aanmelden via CAMBO vind je hier.
Een DigiD heb je nodig om je aan te kunnen melden voor een opleiding. Het aanmelden voor een opleiding is erg officieel. We moeten zeker weten dat de juiste persoon zich aanmeldt. Met een DigiD wordt je identiteit gecontroleerd en gegevens zoals adres en vooropleidingen automatisch ingevuld.
Een DigiD vraag je aan via de website van DigiD.
Iedereen met een Burgerservicenummer kan een DigiD aanvragen. Heb je geen Burgerservicenummer? Neem dan even contact met ons op via ons contactformulier.
Als de status van je aanmelding in CAMBO 'Ingediend' is, kun je de aanmelding intrekken via CAMBO. Is de status van je aanmelding in CAMBO 'Goedgekeurd', neem dan contact met ons op.
Op het Koning Willem I College telt elke student. Heb je behoefte aan extra ondersteuning? Dan zorgen we daarvoor. Je kunt dit aangeven bij je aanmelding. Het kan zijn dat we je om een schriftelijk bewijs vragen. Bijvoorbeeld:
Samen kijken we naar de mogelijkheden om je te ondersteunen. Zo bereiden we al onze studenten voor op een mooie toekomst.
Dit kan, maar we raden het niet aan. Zorg dat je weet welke opleiding je wil volgen voordat je een aanmelding start. Heb je hulp nodig bij het kiezen van een mbo-opleiding? Kijk dan eens op onze Hulp bij studiekeuze-pagina. Weet je niet zeker of er plaats is bij de opleiding van jouw keuze? Dan is het natuurlijk geen probleem om je ook aan te melden bij een andere opleiding.
Bij je aanmelding vragen we je om het Digitaal Doorstroomdossier in te vullen. Het Digitaal Doorstroomdossier is verplicht voor leerlingen met een zorgvraag óf als je een entreeopleiding gaat volgen. Meer informatie over het Digitaal Doorstroomdossier vind je hier.
Voor de aanschaf van een laptop werken we bij het Koning Willem I College samen met The Rent Company. Ze bieden laptops aan die je kunt huren of kopen. Hierdoor ben je altijd verzekerd van een werkende laptop in de klas en heb je er geen omkijken meer naar.
In deze flyer vind je alle informatie van The Rent Company. Hierin wordt uitgelegd hoe het bestelproces werkt en waar je terechtkunt als je nog vragen hebt.
Je kunt er ook voor kiezen om je laptop bij een andere winkel te kopen. In dat geval is het belangrijk om goed op te letten dat de laptop voldoet aan de specifieke eisen die gelden voor de opleiding die je gaat volgen. Zorg ervoor dat de laptop de minimale vereisten en specificaties heeft die nodig zijn voor je studie.
Voor de meeste opleidingen geldt dat je de opleiding blijft volgen op de locatie waar je deze start. In de meeste gevallen is er geen noodzaak om van locatie te wisselen. Het kan echter voorkomen dat in enkele specifieke gevallen wel van locatie wordt gewisseld, maar dit is op dit moment nog niet volledig duidelijk. Het is belangrijk om hierover specifieke informatie in te winnen bij de onderwijsinstelling of opleiding waarvoor je je hebt aangemeld.
Het is verstandig om deze vraag rechtstreeks aan de opleiding of onderwijsinstelling te stellen. Over het algemeen geldt dat het einddiploma voor dezelfde opleiding op verschillende locaties gelijk is. Er kunnen echter enkele verschillen zijn, zoals het lesprogramma, de groepssamenstelling of eventuele specifieke kenmerken van een bepaalde locatie. Het is belangrijk om deze details te bespreken met de opleiding zelf om een weloverwogen keuze te maken.
Dat is zeker mogelijk, maar wel alleen in overleg!