Loop stage in het buitenland

Bij het Koning Willem I College vinden we een buitenlandse ervaring een belangrijk onderdeel van je opleiding. Tijdens je studie kan je daarom voor een kortere of langere tijd naar het buitenland. Dit is mogelijk voor studenten van alle niveaus. Meestal is het als student ook mogelijk om subsidie aan te vragen via Erasmus+. 

Er zijn verschillende mogelijkheden om stage te lopen in het buitenland. Alleen of met een medestudent, binnen of buiten Europa, het kan allemaal. Een bijzondere ervaring waar je nieuwe mensen leert kennen en in contact komt met een andere cultuur en taal.  

Het Koning Willem I College werkt samen met partnerscholen uit heel Europa. Denk bijvoorbeeld aan Denemarken, Duitsland, Italië en Spanje. Ook werken we samen met partners buiten Europa, zoals uit Suriname, Verenigde Staten en Zuid-Afrika.  

Naast stage lopen in het buitenland kun je ook deelnemen aan beroepenwedstrijden in het buitenland. Ook een dagexcursie met je klas of een groepsreis naar bijvoorbeeld Barcelona of Berlijn vallen onder de buitenlandse mogelijkheden. Genoeg opties, waarbij je kiest wat het beste bij je past!

International Office 

Wil je graag stage lopen in het buitenland? Het International Office is binnen het Koning Willem I College verantwoordelijk voor alle internationale activiteiten. Zij kunnen je ook helpen met meer informatie over procedures, aanvragen van een beurs, het vinden van een buitenlandse stageplek en ander praktische informatie.  

Contact opnemen met het International Office kan via [email protected] of telefoonnummer 073 624 9 690. Even binnenlopen is ook mogelijk. Je vindt het International Office op locatie Vlijmenseweg, gebouw P. 

Erasmus

Koning Willem I College is in het bezit van een Erasmus-accreditatie. Dit is een erkenning die wordt toegekend door het Nationaal Agentschap Erasmus+ aan scholen met duidelijke en toekomstbestendige internationaliseringsplannen

Benieuwd waar onze studenten zijn geweest?

Studenten zorg poseren voor camera

Studenten Zorg en welzijn doen ervaring op in Gambia

Lees meer
Copyright Koning Willem I College 2024