Brabantse Meesterchef

Als student van onze opleiding (zelfstandig werkend) kok ga je niet alleen aan de slag in een van onze opleidingsrestaurants, maar we dagen je ook op andere manieren uit. Tijdens de wedstrijd Brabantse Meesterchef bijvoorbeeld.

Samen met de provincie Noord-Brabant en stichting Samen Tegen Voedselverspilling organiseert het Koning Willem I College sinds 2022 de Brabantse Meesterchef. Een competitie waarin chefs van de toekomst duurzaam koken met ‘mystery boxes’. Thema’s zoals verspillingsvrij, plantaardig en lokaal eten staan centraal in de competitie. Wie mag zich een Brabantse Meesterchef noemen?

Chefs van de toekomst

Vijf teams, bestaande uit een mix van vmbo- en mbo-studenten, van 4 Brabantse horecaopleidingen strijden in drie rondes om de titel Brabantse Meesterchef. Een professionele jury beoordeelt de gerechten. Tijdens de wedstrijd staat samenwerken aan een duurzame toekomst centraal. Daarbij is het belangrijk om op een vindingrijke en vernieuwende manier in spelen op mooie voedselinitiatieven. Deze initiatieven leveren dan weer een bijdragen aan een gezonder en eerlijker voedselsysteem. Tijdens de Brabantse Meesterchefs strijd je als student niet alleen om de eerste plaats, maar leer je ook samenwerken met studenten van andere (v)mbo-scholen. Zo laten we zien dat (v)mbo-studenten de motor zijn van een duurzame samenleving, waar geen ruimte is voor voedselverspilling.

Deelnemer Brabantse Meesterchef pureert groenten in keuken
Deelnemers Brabantse Meesterchef proeven hun eten

Mystery boxen

Iedere ronde van de Brabantse Meesterchef bereid je als chef van toekomst topgerechten met ingrediënten uit de zo genoemde ‘mystery box’. Iedere ronde wordt de mystery box geleverd door een andere leverancier. Wat de ingrediënten in de mystery box gemeen hebben? Dat het producten zijn die normaal gesproken niet snel in de supermarkt te vinden zijn. Denk dan aan bijvoorbeeld haantjes- of bokjesvlees of groenten met een afwijkende vorm. Zo dagen we onze studenten uit om verspillingsvrij te koken!

Student snijdt wortel en courgette Student snijdt wortel en courgette

Laatste updates

Benieuwd naar het laatste nieuws over de Brabantse Meesterchef? Bekijk de nieuwsberichten.

Copyright Koning Willem I College 2024