Basisvaardigheden

In samenwerking met verschillende gemeenten biedt het Koning Willem I College diverse cursussen aan. Deze cursussen zijn bedoeld voor de inwoners van de verschillende gemeenten en richten zich op basisvaardigheden als Nederlandse taal, rekenen en digitale vaardigheden.

Over de cursussen

In Nederland hebben ongeveer 2,5 miljoen mensen moeite met basisvaardigheden. Dit is ruim 14% van de bevolking. Met basisvaardigheden worden lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden bedoeld. Voor mensen die moeite hebben met de basisvaardigheden is het vaak lastiger om mee te doen in de samenleving. Basisvaardigheden heb je namelijk bijna altijd nodig. Denk maar eens aan het voorlezen aan kinderen, het schrijven van een kaart, het wisselgeld in de winkel natellen of een e-mail sturen. Daarom biedt het Koning Willem I College, in samenwerking met verschillende gemeenten, cursussen op het gebied van basisvaardigheden aan. De cursussen zijn voor inwoners van de verschillende gemeenten. Het maakt daarbij niet uit of Nederlands de eerste taal (NT1) of tweede taal (NT2) is.

Jongen werkt aan zijn leesvaardigheid
Vrouwen krijgen les op het Koning Willem I College

Zoek een cursus in jouw gemeente

Benieuwd welke cursussen jouw gemeente aanbiedt in samenwerking met het Koning Willem I College? Selecteer hieronder de gemeente waarin je woont. Dan verschijnt een overzicht met het aanbod voor jouw gemeente.

Staat de gemeente waarin je woont niet in de lijst? Dan biedt het Koning Willem I College helaas geen cursussen aan in samenwerking met jouw gemeente.

Nog vragen? Neem contact op!

Heb je vragen over onze cursussen basisvaardigheden? Neem contact met ons op of bezoek een van onze locaties.

Stadionlaan 53
5213 JJ 's-Hertogenbosch
Euterpelaan 100
5344 CS Oss
Muntelaar 10
5467 HA Veghel
Copyright Koning Willem I College 2024