Werken in de logistieke sector

Zonder logistiek zou de wereld, zoals wij die kennen, stil staan. De logistieke sector is een belangrijke sector met veel mogelijkheden. Maar vooral in Noordoost-Brabant zoeken bedrijven in de mobiliteit, transport en logistiek goed opgeleide medewerkers op verschillende niveaus. Er is ontzettend veel werk Ć©n volop (doorgroei)mogelijkheden. Ontdek of de richting van logistiek iets voor jou is! šŸšš

Wat is logistiek?

Het woord logistiek omschrijft alle onderdelen en werkzaamheden die ervoor zorgen dat de juiste producten, in de juiste hoeveelheid, op de juiste plaats en het juiste moment aankomen. Logistiek gaat over plannen, organiseren, beheren en coƶrdineren van de stappen die nodig zijn om producten of goederen te vervoeren. Van het opslaan en beheren van de voorraad tot het klaar maken van de producten voor verzending. En van het vervoeren van de goederen of producten tot aan het afleveren bij de klant.

Een voorbeeld

Om het wat meer duidelijk te maken: je bestelt vast wel eens iets online, een paar nieuwe schoenen bijvoorbeeld. Je plaatst een bestelling via de webshop, betaalt de schoenen en je krijgt een bevestigingsmail. Niet alleen krijg jij een bevestiging, maar het bedrijf waar je de schoenen hebt gekocht ook. Medewerkers van het bedrijf gaan er dan voor zorgen dat de door jou bestelde schoenen worden klaargezet voor verzending Ć©n dat de verzending wordt geregeld. De volgende dag heb je het pakketje al in huis. En dat is nou precies waar logistiek over gaat!

Mogelijkheden in de logistieke sector

De logistieke sector zorgt bijvoorbeeld ook voor volle schappen in een supermarkt of dat ingrediƫnten worden afgeleverd bij een restaurant, zodat de kok een lekkere maaltijd voor jou kan maken. Maar ook de bedrijven die zorgen dat jij gebruik kan maken van een trein, bus of vliegtuig behoren tot de sector van transport en logistiek.

In de richting van logistiek is veel mogelijk. Heb je al eens nagedacht over welke beroepen er allemaal zijn in de richting van transport en logistiek? Waarschijnlijk heb je er wel ooit van gehoord, maar wist je niet dat deze beroepen vallen onder logistiek. Denk bijvoorbeeld aan magazijnmedewerkers, vrachtwagenchauffeurs, planners en managers. Zowel op de werkvloer, als op kantoor zijn er volop mogelijkheden.

Ervaringen van (oud)-studenten


In de logistiek is elke dag anders

Thijs van Kruijsbergen (19) volgt de mbo opleiding specialist transport en logistiek (voorheen manager transport en logistiek) en is derdejaars. Naast zijn studie werkt Thijs ook nog bij transportbedrijf Herbert Sas in Dreumel. “Ik heb altijd al een grote interesse gehad voor de transport- en logistieksector,” vertelt Thijs. 

Thijs van Kruijsbergen | Student specialist transport en logistiek

Lees meer
Student logistiek in magazijn voor pallets en heftruck

Logistieke opleidingen

Of je nu aan de slag wil als medewerker in een magazijn, vrachtwagenchauffeur, machinist, leidinggevende in het magazijn of op kantoor als planner: het is wel handig om een opleiding te volgen in de richting van transport en logistiek. Op het Koning Willem I College bieden we meerdere mbo logistiek opleidingen aan op verschillende niveaus en in verschillende varianten

Droom je groot? Vaak kun je, naast jouw baan in de logistiek, een mbo opleiding volgen. Zo blijf je leren en krijg je meer verantwoordelijkheden. Doorleren doe je gewoon tijdens je werk, met een bbl-opleiding logistiek.  

Iets voor jou?

Lijkt een mbo opleiding in de richting van transport en logistiek je wat? En ben je benieuwd wat er voor jou mogelijk is? We verwelkomen je graag tijdens een van onze Open Dagen. Dan kijken we samen wat het beste bij jou past!

Copyright Koning Willem I College 2024