BBO De Schalm

Bij het Koning Willem I College vinden we het belangrijk dat iedereen, die dat wil, mbo-onderwijs kan volgen.

Een onderdeel binnen het Koning Willem I College is BBO De Schalm: een school voor mbo-onderwijs en cursussen, gericht op doven en slechthorenden en mensen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS).

Wil je deze video bekijken? Accepteer dan de marketing cookies
accepteer marketing cookies
Student vraagt uitleg aan docent

Voor wie?

Heb je moeite met het volgen van het onderwijs omdat je in een volle en onrustige klas zit? Word je niet goed begrepen omdat de docenten geen ervaring hebben met doofheid of TOS? Ben je 30 jaar of ouder waardoor je geen recht meer hebt op een gebarentolk? Dan is één van de opleidingen of cursussen van BBO De Schalm misschien iets voor jou.

Bij BBO De Schalm kun je mbo-opleidingen en cursussen Nederlands, Engels en rekenen op maat volgen. De opleidingen en cursussen zijn speciaal voor doven, slechthorenden en mensen met een taalontwikkelingsstoornis. In het onderwijs wordt er altijd rekening gehouden met de specifieke wensen en behoeften van de student of deelnemer.

Waarom BBO De Schalm?

De voordelen van het volgen van een opleiding of cursus bij BBO De Schalm:

  • je krijgt les in kleine groepen en een vast lokaal. Dit zorgt voor rust, structuur en overzicht;
  • docenten communiceren doofvriendelijk door gebruik van NGT/NMG. Een gebarentolk in de klas is dus niet nodig;
  • je begint met de opleiding of cursus wanneer het jou uitkomt;
  • studeer in je eigen tempo met een lesprogramma op maat;
  • contact met andere doven en slechthorenden die ook een opleiding volgen.

Als je slaagt krijg je een diploma van het Koning Willem I College.

Mbo-onderwijs

Cursussen

Mbo-onderwijs

Je kunt bij BBO De Schalm verschillende administratieve mbo-opleidingen op niveau 2 of 3 volgen. Dit zijn opleidingen in de beroepsbegeleidende leerweg (bbl). Hierbij werk je vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast kom je één dag in de week naar school voor de theorielessen. Heb je geen werk, dan is een stageplaats bij een erkend leerbedrijf ook voldoende.

Het aanbod op dit moment:

De opleidingen zijn in de basis hetzelfde als de reguliere opleidingen van het Koning Willem I College. Maar als je de opleiding volgt via BBO De Schalm wordt er rekening gehouden met jouw wensen en behoeften.

Na het behalen van het diploma kun je doorstromen naar een hoger niveau. Een baan zoeken in de richting waarvoor je hebt geleerd behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. 

Cursussen

BBO De Schalm biedt de volgende cursussen aan:

  • Nederlands
  • Engels
  • Rekenvaardigheid

Ook bij de inhoud van de cursussen wordt er rekening gehouden met de specifieke wensen en behoeften van de deelnemer.

Meer weten?

Wil je graag meer informatie over de mogelijkheden of wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met Hans Gijsbers via [email protected]. Een sms naar 06 53 27 66 34 mag uiteraard ook.

BBO De Schalm is gevestigd op locatie ’s-Hertogenbosch, Vlijmenseweg van het Koning Willem I College. Dit is op loopafstand van het centraal station.

Copyright Koning Willem I College 2024