Bossche beveiliger Lex Tames in top 10 Beste Praktijkopleider

Lex Tames uit ’s-Hertogenbosch, beveiliger bij het Koning Willem I College, mag zich binnenkort misschien Beste Praktijkopleider van Nederland noemen. Uit honderden aanmeldingen is hij doorgedrongen in de top 10 in sector Zakelijke Dienstverlening en Veiligheid.

Lex Tames uit ’s-Hertogenbosch, beveiliger bij het Koning Willem I College, mag zich binnenkort misschien Beste Praktijkopleider van Nederland noemen. Uit honderden aanmeldingen is hij doorgedrongen in de top 10 van de sector Zakelijke Dienstverlening en Veiligheid.

Lex werd opgewacht door zijn collega’s en Marjon van Poelvoorde van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) om hem dit heuglijke nieuws te vertellen. Lex was totaal beduusd: “Wauw, dit had ik echt niet verwacht! Je hoort weleens van mensen die genomineerd worden, of iets winnen, maar dit zag ik niet aankomen. Ik zie het als een standaardonderdeel van mijn werk. Ik zie mezelf niet als uitblinker, maar als één van vele collega’s die zich inzetten voor onze studenten.”

Wél een uitblinker

Collega’s zien Lex wél als uitblinker en nomineerden hem vanwege zijn grote betrokkenheid bij de studenten. Bart Jansen, hoofd Beveiliging, is erg blij met Lex als collega: “Lex heeft wekelijks overleg met de studenten en hij doet dit op een prettige manier. Je ziet dat studenten hem dingen toevertrouwen en hij is een goede bemiddelaar tussen de student en de stagebegeleider als het even minder goed loopt. Hij kan zich goed inleven en denkt in oplossingen. Je ziet dat Lex plezier heeft in zijn werk en dat zijn taak goed bij hem past.”

Dat Lex plezier heeft in het begeleiden van zijn aspirant-beveiligers beaamt hij: “Ik vind het heel leuk studenten te begeleiden. Ze maken tijdens hun studie veel mee op persoonlijk en professioneel vlak. Het is heel mooi en waardevol om daaraan bij te dragen. Lex Tames werkt sinds augustus 2020 bij het Koning Willem I College. In januari 2021 startte hij al met begeleiden van studenten.

Stageplekken en leerbanen

Eind maart wordt bekendgemaakt of Lex in de top 3 is geëindigd en naar het Uitblinkersgala van de MBO Raad en SBB mag. Tijdens dat gala, dat gehouden wordt op maandag 13 mei, worden ook de beste mbo-student en het beste leerbedrijf van Nederland bekendgemaakt.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor de mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij een aanzienlijk deel van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Copyright Koning Willem I College 2024