Osse studenten halen geld op voor 'Eten Over'

Studenten Startcollege Oss halen mooi bedrag op voor Osse minimagezinnen.

Tijdens de laatste periode van het studiejaar stond bij het Startcollege van het Koning Willem I College in Oss het thema 'Vitaliteit' centraal in de lessen Burgerschap. Dit werd kracht bijgezet met een bijzondere projectweek waarin bewegen en vitaliteit centraal stonden. Het hoogtepunt was een sponsorloop, waarbij het idee ontstond om beweging te koppelen aan een goed doel.

Eén van de studenten loopt stage bij Eten Over, een lokaal initiatief dat zich inzet voor minimagezinnen die niet bij de voedselbank terechtkunnen. Zij ondersteunen hen met gezonde voeding, producten voor persoonlijke verzorging en huishoudelijke producten. Dit maakte Eten Over een perfecte kandidaat voor de sponsorloop. Alle bol-klassen en de Combi-klassen van de Entree-opleidingen, ongeveer 80 eerstejaarsstudenten, namen deel aan de loop in het Sibeliuspark. Zij werden gesponsord door familie, vrienden en kennissen. 


De opzet was simpel maar effectief: elke ronde van ruim 200 meter leverde sponsorgeld op, en de studenten hadden knipkaarten voor tien rondes. De studenten waren bijzonder gemotiveerd, mede dankzij de betrokkenheid van Angelique Maas van Eten Over, die bij aanvang een inspirerend praatje hield over het belang van hun werk voor kwetsbare groepen in de samenleving. Ook de aanmoediging door medestudenten en omstanders hielp enorm!


De sponsorloop was een groot succes en leverde een bedrag op van € 376,06. De studenten liepen met enthousiasme en werden zelfs vergezeld door vrijwilligers van Eten Over. Angelique verwoordde het treffend: "Ik ben trots op de geweldige inzet van de studenten voor Eten Over. Alle donaties, groot of klein, zijn altijd welkom!" De studenten waren zelf ook erg trots op hun prestatie en zij zijn blij dat ze anderen kunnen helpen met deze mooie bijdrage. Wil jij stichting Eten Over ook helpen? Doneer dan je producten bij Rossinistraat 44 in Oss. Ook financiële donaties zijn welkom!


Dankzij de sponsorloop konden de studenten niet alleen hun eigen vitaliteit verbeteren, maar ook een waardevolle bijdrage leveren aan de Osse gemeenschap. Het was een inspirerende week die laat zien hoe onderwijs, gezondheid en maatschappelijke betrokkenheid hand in hand kunnen gaan.

Copyright Koning Willem I College 2024