FoodTour Cuijk: een foodtour om je vingers bij af te likken

Op 4 juni vond in het Cuijkse centrum weer de jaarlijkse editie van de FoodTour Cuijk plaats. In het kader van het afstuderen werkten studenten van het Koning Willem I College in Cuijk met maar liefst 41 plaatselijke ondernemers uit de foodbranche samen. Verspreid door het centrum van Cuijk, verdeeld over vier verschillende routes, konden hongerige bezoekers genieten van het culinaire aanbod van deze ondernemers. “En dat leverde tevreden deelnemers, partners en studenten op".

“Vreselijk hard” hebben de studenten van de opleiding manager / ondernemer horeca in Cuijk gewerkt om deze editie van de jaarlijkse FoodTour weer tot "een waar feestje" te laten uitmonden, aldus docent Rolf Asbroek. Met trots kijkt hij terug op het smaakvolle evenement.

Trots

“Ik ben trots op de studenten, maar ook op de horeca. Wij organiseren het, maar het zijn de horeca die het doen!” meldt Asbroek tevreden. De studenten werkten voor hun afstudeeropdracht samen met maar liefst 41 plaatselijke ondernemers uit de foodbranche. Verspreid door het centrum van Cuijk, verdeeld over vier verschillende routes, konden hongerige bezoekers genieten van het culinaire aanbod van deze ondernemers. “En dat leverde tevreden deelnemers, partners en studenten op,” meldt de docent. “Veel van de deelnemende horecaondernemers hebben al toegezegd dat ze volgend jaar weer mee willen doen, ook een aantal nieuwe. Zij zien het evenement natuurlijk ook als goede manier om zichzelf op de kaart te zetten. Kortom, we hebben écht heel veel positieve geluiden gehoord!”

Stempelkaart Foodtour Cuijk
"Voor studenten was dit een heel leerzaam proces. Ze zijn er vijf a zes maanden mee bezig geweest, met heel veel plezier. Het was echt een geslaagde dag."
Wil je deze video bekijken? Accepteer dan de marketing cookies
accepteer marketing cookies
Stempelkaart Foodtour Cuijk
"Voor studenten was dit een heel leerzaam proces. Ze zijn er vijf a zes maanden mee bezig geweest, met heel veel plezier. Het was echt een geslaagde dag."
Studenten Koning Willem 1 College aan het werk tijdens Foodtour Cuijk

Lokale betrokkenheid

Lokale betrokkenheid staat hoog in het vaandel bij het Koning Willem I College. De mbo-school ziet het organiseren van de Foodtour dan ook als een goede mogelijkheid om de banden met de regio en diens ondernemers aan te halen. Asbroek: “En als je daar dan ook nog eens onderwijs aan kunt koppelen, dan krijg je iets om je vingers bij af te likken!”

Meer lezen en foto's zien? Bekijk het artikel op Kliknieuws De MaasDriehoek

(Foto's: Ten Haaf Fotografie en Arjan Broekmans)

Studenten Foodtour Cuijk
Copyright Koning Willem I College 2024