Koning Willem I College opent nieuwe werkplaatsen (bedrijfs)autotechniek

Op donderdag 22 februari opende Koning Willem I College de nieuwe werkplaatsen voor de onderwijsafdeling Mobiliteit & Logistiek aan de Onderwijsboulevard in ’s-Hertogenbosch. In deze nieuwe werkplaatsen worden studenten Autotechniek en Bedrijfsautotechniek opgeleid tot de monteurs van de toekomst.

Met de feestelijke opening zijn de nieuwe werkplaatsen van het Koning Willem I College officieel in gebruik genomen. Voor de studenten betekent dit dat zij hun vak leren in ruime en lichte werkplaatsen, voorzien van de nieuwste technologieën en geavanceerde apparatuur. Het college bouwde met deze werkplaatsen een leeromgeving die realistisch en uitdagend is.

De brug naar de arbeidsmarkt

Thieu van den Elzen, directeur van de onderwijsafdeling Mobiliteit & Logistiek: “We hebben een werkplek gerealiseerd waar studenten hun vaardigheden kunnen aanscherpen, fouten kunnen maken en kunnen groeien als technische professionals. Het mbo is de brug tussen onderwijs en arbeidsmarkt en deze werkplaats is onze manier om deze brug te versterken. We bereiden onze studenten voor op een snel evoluerende auto-industrie, met de opkomst van elektrische voertuigen, geavanceerde veiligheidssystemen en autonome technologieën. We kijken naar huidige uitdagingen en toekomstige ontwikkelingen in de sector. Samen met onze partners zorgen we dat de studenten zich kunnen ontwikkelen, zodat zij klaar zijn voor alle uitdagingen op de werkvloer.”

Tijdelijke huisvesting

De nieuwbouw van de werkplaatsen liep enige maanden vertraging op vanwege de vondst van uitwerpselen van vleermuizen in de oude muren. Na uitgebreid onderzoek mocht de bouw voortgezet worden. Ook de grote hoeveelheid regen tijdens de bouw leverde de nodige problemen op.

Tijdens de bouw moesten oplossingen worden gezocht om studenten tijdelijk op te vangen. Een deel van de studenten ging eerder op stage. Autotechniek verplaatste tijdelijk naar onderwijslocatie Veghel van het Koning Willem I College. De studenten Bedrijfsautotechniek konden tijdelijk bij Truckland in Boxtel terecht.

Copyright Koning Willem I College 2024