KW1C helpt mee

Op maandag 8 en dinsdag 9 april zijn Entree-studenten van het Startcollege locatie Oss aan de slag gegaan om zich in te zetten voor een ander.

Bijna 80 studenten trokken de regio in om zich in te zetten voor uiteenlopende maatschappelijke organisaties. De enthousiaste studenten serveerden koffie aan ouderen, repareerden fietsen, wiedden onkruid, maakten schoon, ruimden op en deden nog veel meer. Zo ging een groepje studenten helpen om speeltuin De Elckerlyc op te knappen, een ander groepje hielp mee bij Dierenopvang HoKaZo in Uden, waar zij onder andere het kattenverblijf en de hondenweide op orde maakten. Ook was er een groepje dat vrijwillige bewoners van wijk De Ruwaard hielp met het opruimen van zwerfafval.

Radoyca Ansano is docent van het Startcollege: “Bij het Startcollege in Oss hebben we veel studenten die komen inburgeren. We willen ze graag onze maatschappij laten zien en ze meer praktische vaardigheden leren. In plaats van alleen in boeken te duiken, laten we ze ook graag in de praktijk leren en op deze manier profiteert de regio er ook van.”

Tijdens de dagen werden waardevolle contacten gelegd tussen de studenten en de maatschappelijke organisaties, die in de toekomst wellicht leiden tot meer mooie resultaten. Neem bijvoorbeeld twee studenten die hielpen bij Stadsboerderij de Elzenhoek. Zij vonden dat zo leuk om te doen, dat ze besloten zich vaker in te gaan zetten.

Copyright Koning Willem I College 2024