KW1C maakt winnaars profielwerkstuk vmbo bekend

Op maandagavond 25 maart 2024 vond de finale plaats van The Competition: de presentaties van het profielwerkstuk. Eindexamenkandidaten van verschillende vmbo-scholen uit de regio werkten gedurende zeven weken op het Koning Willem I College aan een opdracht of project dat typisch is voor een bepaalde opleiding. Elke school koos uiteindelijk het beste profielwerkstuk. De beste presentaties vertegenwoordigden hun school in The Competition. Gisteravond werden de winnaars bekend.

Winnaars

Tijdens de finale, die plaatsvond in de Koningszaal op locatie Vlijmenseweg in ’s-Hertogenbosch, presenteerden de leerlingen hun profielwerkstuk aan een volle zaal. In totaal maakten 11 leerlingen kans op een prijs. Aan het einde van de avond reikte de jury drie prijzen uit: een voor de beste inhoud, een voor de beste presentatie en de publiekprijs. De winnaars voor beste inhoud en beste presentatie wonnen een cheque van € 250 ter besteding aan schoolspullen voor hun vervolgstudie.

Jos van Kessel, voorzitter College van Bestuur van het Koning Willem I College, was aanwezig bij de finale en prijsuitreiking en kijkt terug op geslaagde avond: “Prachtig om te zien hoe hard ze allemaal aan hun profielwerkstuk gewerkt hebben en daar vol passie over vertellen. Een prestatie om trots op te zijn! Fijn dat wij vanuit ons college op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan het leerproces van leerlingen op het voortgezet onderwijs en ze tegelijkertijd kennis kunnen laten maken met onze mbo-opleidingen.”

Prijs voor beste inhoud

Eline Nouwens van het ds. Pierson College won de prijs voor de beste inhoud. Zij werkte aan een profielwerkstuk in de richting van Ontwerpend meubelmaker/Meubeldesign.

Prijs voor beste presentatie

Mila van Zanten, Maxim Verwaal en Claudia van Hemert van het Cambium College maakten hun profielwerkstuk in de richting van Horeca en gingen er vandoor met de prijs voor de beste presentatie.

Publieksprijs

Tot slot werd de publiekprijs uitgereikt aan Lieve Timmers en Evi Drolsbach van Yuverta. Zij kregen het meest aantal stemmen van het publiek in de zaal en mochten een mooie beker in ontvangst nemen die zij op hun school mogen tentoonstellen. 

Profielwerkstuk

Het profielwerkstuk is een onderdeel van het vmbo eindexamen: geen diploma zonder afgerond profielwerkstuk. Leerlingen kiezen een profielwerkstuk bij de opleiding waarin ze interesse hebben om in door te leren. Met als doel vlotte doorlopende leerlijnen, zodat het leerproces van leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs blijft doorgaan. Het Koning Willem I College faciliteert en begeleidt de vmbo-leerlingen tijdens hun deelname.

De volgende zeven scholen uit de regio deden dit jaar mee aan het profielwerkstuk op het Koning Willem I College en dongen mee naar de prijzen tijdens The Competition: Yuverta, ds. Pierson College, Sancta Maria Mavo, Elde College, Maurick College, Rodenborch College en Cambium College.  

Copyright Koning Willem I College 2024