Winnaars Koning Willem I College Awards 2023 bekend

Gisteravond was het weer zover. Het Koning Willem I College reikte vol trots de jaarlijkse Koning Willem I College Awards uit. Het college maakte bekend wie zich Student van het Jaar 2023 mag noemen en als mbo ambassadeur ons college mag vertegenwoordigen bij het Dit is mbo Ambassadeursgala in mei 2024. Ook werden dit jaar Awards voor Vakmanschap, Community, Duurzaamheid, Vernieuwing en Verbinding uitgereikt.

Student van het Jaar: Hannelore van Loon

Hannelore van Loon (18) is uitgeroepen tot Student van het Jaar 2023. Zij volgt de opleiding MBO-Verpleegkundige bij de afdeling Zorg & Welzijn. Ze heeft een grote interesse in het verpleegkundig vak. Tijdens voorlichtingen aan toekomstige studenten vertelt ze gepassioneerd over haar studie en het beroep. Ook naast haar opleiding zet zij zich met veel bevlogenheid in voor de belangen van onze studenten via de Studentenraad. Volgens de jury spat haar gedrevenheid en motivatie er vanaf. Ze is naast haar opleiding ook bezig om haar vwo-diploma te halen om zo haar droom na te jagen: arts worden. De jury ziet in haar een echte ambassadeur voor het mbo.

Award winnaars

De Award voor Vakmanschap gaat dit jaar naar Lisa van der Kamp. Deze 17-jarige student volgt de opleiding Onderwijsassistent bij de afdeling Opvoeden, Onderwijs, Sport & Veiligheid. 

De Award voor Community gaat naar Amber Vorstenbosch. Amber is 23 jaar en volgt de opleiding Mediaredactiemedewerker bij de afdeling ICT & Creatief.

De Award voor Duurzaamheid werd uitgereikt aan de 20-jarige Fabiënne Gevers. Zij volgt de opleiding E-commerce specialist bij de afdeling Handel. 

De Award voor Vernieuwing is gewonnen door Drucilla van Kammen. Zij is 18 jaar en volgt de opleiding Middenkaderfunctionaris architectuur / Bouwkunde bij de afdeling Bouwen & Wonen.

De Award voor Verbinding werd tot slot overhandigd aan Laura Gharakeshishyan. Deze 33-jarige student volgt de opleiding Recht & HR bij de afdeling Zakelijke Dienstverlening.

Geslaagde avond

De genomineerde studenten hadden zelf een kort promotiefilmpje gemaakt. Deze werden aan de start van de avond vertoond aan het aanwezige publiek. Vervolgens gingen de juryleden tijdens een walking dinner, verzorgd door horeca studenten van het college, in gesprek met alle genomineerden. Aan het einde van de avond vond de feestelijke uitreiking van alle Awards plaats.

Dominique Majoor, lid van het College van Bestuur van het Koning Willem I College, kijkt terug op een geslaagde avond: "We zijn trots op al onze studenten! Door de uitreiking van de Koning Willem I College Awards blijkt eens te meer wat een ongekende talenten en vaardigheden onze studenten hebben. Tegelijkertijd brengen we ook de waarde van het beroepsonderwijs onder de aandacht. Mbo-studenten zijn de makers van de toekomst."

Alle winnaars op een rij

Student van het Jaar 2023: Hannelore van Loon
Opleiding: MBO-Verpleegkundige
Leeftijd: 18
Woonplaats: Poederoijen

Hannelore is een betrokken student zowel binnen als buiten het klaslokaal. Ze is behulpzaam en zet zich vol overgave in voor de belangen van anderen. Ze heeft meteen vanaf de start van haar opleiding blijk gegeven van veel ambitie en een grote interesse in het vak. Ze heeft een duidelijk doel voor ogen en zet de juiste stappen daarvoor.

Award voor Vakmanschap: Lisa van der Kamp
Opleiding: Onderwijsassistent
Leeftijd: 17
Woonplaats: Asperen

Lisa blinkt uit in kennis en passie voor het vak van Onderwijsassistent. Ze is een hardwerkende gemotiveerde student die altijd de uitdaging en verdieping zoekt in de lesstof en op haar stage. De jury is onder de indruk van haar gedrevenheid en toekomstperspectief en hoe ze haar studie nu al in de praktijk brengt, o.a. door het geven van volleybaltraining aan peuters. In de toekomst wil zij graag iets betekenen voor kinderen met autismespectrumstoornissen.

Award voor Community: Amber Vorstenbosch
Opleiding: Mediaredactiemedewerker
Leeftijd: 23
Woonplaats: Vlijmen

Amber is een betrokken student en staat boven alles klaar voor haar medestudenten. Ze vindt het belangrijk om op te komen voor studenten die het zelf niet goed kunnen. Ze is een écht mensenmens en stelt haar huis en hart open voor anderen. Ze is een kei in anderen op hun gemak stellen, ze meenemen en begeleiden waar nodig. Daarnaast zet ze zich in als eenzaamheidsambassadeur in haar woonplaats.

Award voor Duurzaamheid: Fabiënne Gevers
Opleiding: E-commerce specialist
Leeftijd: 20
Woonplaats: Rosmalen

Fabiënne runt naast haar opleiding twee succesvolle ondernemingen. Ze is een voorbeeld van hoe je met hard werken ver kan komen. Ze is van niveau 2 moeiteloos doorgestroomd naar haar huidige niveau 4-opleiding. Ze is enorm gegroeid en staat stevig in haar schoenen. Omdat duurzaamheid bij haar hoog in het vaandel staat, heeft ze een private label opgezet voor haar webshop 'Websocks'. Op deze manier kan ze hoge eisen stellen aan de productie en distributie van haar producten en vindt ze hierin een mooie combinatie tussen geld verdienen en duurzaam ondernemen.

Award voor Vernieuwing: Drucilla van Kammen
Opleiding: Middenkaderfunctionaris architectuur/bouwkunde
Leeftijd: 18
Woonplaats: Raamsdonksveer

Drucilla is een bescheiden student, maar valt op door haar bevlogenheid en creativiteit. Ze heeft een enorm onderzoekende houding richting haar vakgebied en is in staat om van daaruit tot nieuwe ideeën en oplossingen te komen rondom architectuur, materiaalgebruik en vormgeving. Ze valt op door haar presentaties die ze op haar eigen creatieve manier weet neer te zetten. De jury is ervan overtuigd dat ze nog veel vernieuwing gaat brengen in het bouwvak.

Award voor Verbinding: Laura Gharakeshishyan
Opleiding: Recht & HR
Leeftijd: 33
Woonplaats: 's-Hertogenbosch

Laura is een échte verbinder. Vanaf de eerste dag van haar studie heeft zij zich opgesteld als sociale student, die gericht is op samenwerken. Ze voelt zich thuis op school, ondanks het leeftijdsverschil met haar medestudenten, en is erg leergierig. Ze heeft een belangrijke bijdrage geleverd in het verbinden van de klas en het geven van het juiste voorbeeld qua beroepshouding en inzet. Als oudere student fungeert zij als een goede scharnier tussen werkenden en lerenden. Als moeder van twee kinderen vindt ze het belangrijk om naast haar gezin te werken aan haar eigen toekomst.

Copyright Koning Willem I College 2024