Talent opleiden en behouden voor de regio

Het Koning Willem I College leidt talent op voor de regio Noordoost – Brabant. Dat betekent dat wij ons onderwijs is afstemmen op de behoeftes van het regionale werkveld. Dit doen wij in overleg met onze omgeving, vertegenwoordigd in de Omgevingsraad. Zo dragen wij samen bij aan een succesvolle toekomst voor onze studenten en de groei van de economie in de regio.

De Omgevingsraad

De Omgevingsraad van het Koning Willem I College is opgericht in mei 2023. In de Omgevingsraad zitten vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, onderwijs en overheden van Noordoost - Brabant. De raad is samengesteld met leden uit de vier de regio’s van het Koning Willem I College: ’s-Hertogenbosch, Meierijstad, Oss en Land van Cuijk. De samenstelling van de Omgevingsraad is representatief voor de regio.

Meer dan een klankbordgroep

De Omgevingsraad is meer dan een klankbordgroep; de raad heeft zeggenschap over de koers van het college en heeft formeel inspraak in ons opleidingenportfolio. Het hebben van een Omgevingsraad met formele inspraak is uniek in het Nederlandse onderwijs.

Deelnemers Omgevingsraad luisteren naar presentatie
Deelnemers Omgevingsraad in gesprek met elkaar

Activiteiten voor de regio

Regelmatig organiseren wij voor het bedrijfsleven en partners uit de regio's 's-Hertogenbosch, Land van Cuijk, Meierijstad en Oss activiteiten. Hieronder vind je een overzicht van de geplande activiteiten voor de regio's.

De Omgevingsraad in de media

Regelmatig komt de Omgevingsraad van het Koning Willem I College in het nieuws. Zo werd er over de Omgevingsraad gesproken in het Brabants Dagblad, bij Omroep Brabant en in een uitzending van EenVandaag.

Brabant Dagblad

Omroep Brabant

Brabant Dagblad

In november 2023 kwam de Omgevingsraad van het Koning Willem I College in het nieuws. Het Brabants Dagblad schreef een mooi artikel over de opzet van de Omgevingsraad. Het artikel is te vinden via onderstaande knop!

Let op: om het artikel te kunnen lezen heb een je een DPG-account nodig!

Naar het artikel

Omroep Brabant

Voorzitter van het College van Bestuur van het Koning Willem I College Jos van Kessel was op zondag 3 december 2023 te gast in talkshow KRAAK van Omroep Brabant.

Bekijk de aflevering

EenVandaag

EenVandaag

EenVandaag besteedde tijdens de uitzending van woensdag 21 februari 2024 een item aan de Omgevingsraad van het Koning Willem I College. Er werd gesproken over het verzorgen van onderwijs dat écht aansluit bij de behoefte van bedrijven en instellingen door diezelfde bedrijven en instellingen mee te laten beslissen over het onderwijs. 

Bekijk het item

Deelnemers Omgevingsraad luisteren aandachtig naar nieuwe ideeën

Meer informatie

Op zoek naar meer informatie over de Omgevingsraad? Over wat de Omgevingsraad bijvoorbeeld allemaal doet? Neem dan contact met ons op via onderstaande knop!

Contact opnemen
Copyright Koning Willem I College 2024