Assistent dienstverlening

Docent helpt student met opdracht op laptop Docent helpt student met opdracht op laptop Docent helpt student met opdracht op laptop

Assistent dienstverlening

In het kort

​​Heb je geen diploma, maar help je graag andere mensen? En maak je graag alles netjes en schoon? Dan is de opleiding assistent dienstverlening iets voor jou. Je kunt hier veel kanten mee uit!

Download PDF brochure
  • Leerweg / niveau: bbl / 1
  • Startmomenten: augustus
  • Duur: 1 jaar
  • Crebo: 25741
Ook te volgen als bol-opleiding

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Alles over het helpen van mensen! Je leert hoe je mensen kunt helpen met klusjes in huis, het doen van boodschappen voor ouderen en hoe je alles netjes klaarzet zodat je gasten kunt ontvangen. Tijdens de opleiding leer je bijvoorbeeld het schoonmaken van badkamers, meubels en ramen en het klaarzetten van koffie en thee in een ruimte. Maar je leert ook zorgen voor schoon beddengoed en schone handdoeken. Hierbij leer je hoe je omgaat met mensen en samenwerken met collega's. 

Wanneer je op school bent, volg je algemene vakken. Zo krijg je les in Nederlands, rekenen en burgerschap. Ook volg je vakken die horen bij de opleiding assistent dienstverlening. Je krijgt les uit boeken, maar je leert ook door het uitvoeren van verschillende opdrachten. 

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Je mag zelf kiezen welke keuzedelen je volgt. Verbreed je liever jouw kennis? Of kies je voor verdieping in een beroep? Hiermee onderscheid jij je in het werkveld of stroom je makkelijker door naar een vervolgopleiding.

​​Deze bbl-opleiding assistent dienstverlening duurt één jaar. In dat jaar kom je 1 dag in de week naar het Koning Willem I College. Ook werk je drie of vier dagen in de week als echte medewerker bij een erkend leerbedrijf. 

Door vooral zelf te ‘doen’ leer je de werkzaamheden snel goed kennen. Zo ontdek je waar je goed in bent en haal je het beste uit jezelf!

​​De hele dag in een klaslokaal zitten luisteren? Juist niet!

Bij de entreeopleidingen op het Koning Willem I College ga je echt aan de slag. Je bent op school veel met de praktijk bezig. Samen met andere studenten oefen je de vaardigheden die je nodig hebt bij het beroep van jouw opleiding.

Een bbl-opleiding is een combinatie van leren en werken. Voor jouw stage werk je drie of vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf. Dit noemen we een leerwerkplek. Samen met het bedrijf maak je afspraken dat jij daar komt werken. Deze afspraken leg je vast in een contract. Daardoor verdien je al meteen jouw eigen geld. Het bedrijf moet wel aan een aantal regels voldoen. Zo weten we zeker dat jij alles goed leert! 

Starten met een bbl-opleiding kan pas als je een contract hebt bij een erkend leerbedrijf. Hier ben je zelf verantwoordelijk voor. Als het niet lukt om zelf een leerbedrijf te vinden, dan helpen we je natuurlijk. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl.

Met een diploma van de opleiding assistent dienstverlening heb je een goede basis om verder te leren op het Koning Willem I College! Wil je graag blijven werken? Dan is het slim om een bbl-opleiding op niveau 2 in de richting van dienstverlening en zorg te kiezen.

In de dienstverlening en zorg is er veel vraag naar mensen die kunnen ondersteunen. Dus keuze genoeg! Zo kun je gaan werken bij een schoonmaakbedrijf, een restaurant of hotel of een bedrijf waar je mensen ontvangt. Je hebt contact met veel mensen. Daarom weet je goed hoe je met mensen moet omgaan. Je helpt anderen graag. Dat noemen we klant- en servicegericht zijn. Jij weet wel hoe je dat moet doen!

Met je diploma op zak kun je kiezen voor een mbo-opleiding op niveau 2.

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 295,-
AVO vakken ± € 134,-
Lesmateriaal afhankelijk van keuzeprofiel ± € 105,-
Lesmateriaal keuzedelen afhankelijk van keuze ± € 17,-


Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.

Om te kunnen starten met deze opleiding moet je:

  • op 1 augustus van het schooljaar wanneer je begint aan de opleiding 16 jaar of ouder zijn

Je hebt geen diploma nodig om te kunnen starten met een mbo-entreeopleiding. 

Wel moet je een contract hebben bij een erkend leerbedrijf. Hier ben je zelf verantwoordelijk voor. Als het niet lukt om zelf een leerbedrijf te vinden, dan helpen we je natuurlijk. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl.

Extra intakeactiviteit
We nodigen je altijd uit voor een gesprek om kennis te maken.

Voor het volgen van een entreeopleiding heb je een laptop nodig. 

Op het moment dat je stage gaat lopen, kan het leerbedrijf vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als je een VOG aanvraagt wordt er gekeken of je geen strafbare feiten op je naam hebt staan die een risico vormen voor de werkzaamheden.

Een schooldag

Dag
Woensdag
Burgerschap  
VaklesOndersteunen bij boodschappen
Lunch
pauze
Nederlands  
Rekenen  
Keuzedeel  
* Dit is een voorbeeld van hoe een schooldag eruit zou kunnen zien.
Studenten entree-opleidingen in klaslokaal
45% Praktijk
55% Theorie
Hoeveel tijd ben je bezig in de praktijk?

Ongeveer 45% van de opleiding assistent dienstverlening besteed je in en aan de praktijk. Dit doe je op het Koning Willem I College, maar ook bij het erkende leerbedrijf waar je werkt.

Gebouw locatie Weidonklaan
Gebouw locatie Euterpelaan
Gebouw locatie Muntelaar

Locaties

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Telefoon: 073 624 9 624
Meer over deze locatie


Beperkt en betaald parkeren

Copyright Koning Willem I College 2024