Assistent metaal-, elektro- en installatietechniek

Assistent Metaal , Elektro En Installatietechniek

Assistent metaal-, elektro- en installatietechniek

Algemene informatie

Niveau 1
Leerweg bol
Dag/avond Dagopleiding
Duur 1 jaar
Crebo 25744

Locaties

Oss Euterpelaan Veghel Muntelaar

Deze entree-opleiding duurt een jaar. Daarin krijg je les op school, maar je leert vooral in de praktijk. Drie of vier dagen werk je namelijk bij een erkend leerbedrijf in de regio. Daar leer je alle vaardigheden en verantwoordelijkheden die bij het beroep horen goed kennen. In de loop van het jaar kies je voor een uitstroomprofiel. Reken maar dat jij straks klaar bent voor een mooie toekomst! Het Koning Willem I College geeft je tijdens dit studiejaar een bindend studieadvies 

Je leert de belangrijkste taken van een assistent metaal-, elektro- en installatietechniek. Denk hierbij aan: 

  • je assisteert je collega bij zijn werk. 
  • je voert kleine werkzaamheden uit, zoals boren, schroeven en monteren. 
  • je maakt producten en halffabricaten. 
  • je helpt met het opruimen van gereedschap
  • je zorgt ervoor dat de werkplek netjes blijft

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding. 

Als assistent metaal-, elektro- en installatietechniek kun je bij veel bedrijven terecht: in de elektrotechniek, in de metaaltechniek en in het constructiewerk bijvoorbeeld. Welke tak van sport je ook kiest: de kans is groot dat je op tal van plaatsen komt: van bouwlocaties en productiehallen tot en met het dak van een kantoor of gewoon bij mensen thuis. Echt iets voor jou. Als je maar kunt sleutelen. 

Je assisteert een technisch vakman. Het ene moment werken jullie aan een gloednieuwe installatie, het volgende moment verhelpen jullie een storing. Daarbij zorg jij er met hand- en spandiensten voor dat je collega zijn werk goed kan doen. Je bereidt werkzaamheden voor en maakt onderdelen los en weer vast, maar ook de boel even opruimen vind je geen probleem. Al doende leer je zo ook zelf de fijne kneepjes van het vak. Kortom: je schroeft iedere dag je kennis verder op! 

Bij een bol-opleiding loop je twee dagen per week stage. De stageperiode is van september tot en met juni. Je krijgt een stage-overeenkomst bij een erkend leerbedrijf. 

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op 'Aanmelden voor deze opleiding' en volg de stappen.

  • Je wordt altijd uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. 

Meer informatie over aanmelden vind je hier.

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Je bent op 1 augustus 16 jaar of ouder 

Welke vervolgopleiding kan ik doen?

Mbo-opleidingen op niveau 2.

Wat zijn de studiekosten?

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1419,-
Leerjaar 1 € 425,-

Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.


  • Deel deze pagina op
Copyright Koning Willem I College 2023
Filters