Assistent verkoop / retail

Docent helpt student met opdracht op laptop Docent helpt student met opdracht op laptop Docent helpt student met opdracht op laptop

Assistent verkoop / retail

In het kort

Heb je geen diploma? ​Maar wil je graag in een winkel werken, waarbij je zorgt voor tevreden klanten? Dan is de opleiding assistent verkoop / retail iets voor jou!

Download PDF brochure
  • Leerweg / niveau: bol / 1
  • Startmomenten: augustus
  • Duur: 1 jaar
  • Crebo: 25748
Ook te volgen als bbl-opleiding

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

De taken van een verkoopassistent! Tijdens de opleiding assistent verkoop / retail leer je werken in een winkel en hoe je omgaat met klanten. Daarbij leer je producten netjes neerleggen en het vullen van schappen. Maar je leert ook hoe je een klant zo goed mogelijk kunt helpen als zij een vraag hebben. En niet te vergeten: je gaat tijdens deze opleiding verkoop aan de slag met het beheren van de voorraad en hoe een kassasysteem werkt. 

Wanneer je op school bent, volg je algemene vakken. Zo krijg je les in Nederlands, rekenen en burgerschap. Ook volg je vakken die horen bij de opleiding assistent verkoop / retail. Je krijgt les uit boeken, maar je leert ook door het uitvoeren van verschillende opdrachten. 

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Je mag zelf kiezen welke keuzedelen je volgt. Verbreed je liever jouw kennis? Of kies je voor verdieping in een beroep? Hiermee onderscheid jij je in het werkveld of stroom je makkelijker door naar een vervolgopleiding.

​​Deze bol-opleiding assistent verkoop / retail duurt één jaar. In dat jaar kom je drie dagen in de week naar het Koning Willem I College. Ook loop je twee dagen in de week stage bij een erkend leerbedrijf.

Door vooral zelf te ‘doen’ leer je de werkzaamheden snel goed kennen. Zo ontdek je waar je goed in bent en haal je het beste uit jezelf!

De hele dag in een klaslokaal zitten luisteren? Juist niet!

Bij de entreeopleidingen op het Koning Willem I College ga je echt aan de slag. Je bent op school veel met de praktijk bezig. Samen met andere studenten oefen je de vaardigheden die je nodig hebt bij het beroep van jouw opleiding.

Van september tot en met juni loop je twee dagen in de week stage. Dit doe je bij een leerbedrijf. Samen met het bedrijf maak je afspraken dat jij stage komt lopen. De afspraken worden opgeschreven in een stageovereenkomst.

Het bedrijf moet wel aan een aantal regels voldoen. Zo weten we zeker dat jij alles goed leert! 

Met een diploma van de opleiding assistent verkoop / retail heb je een goede basis om verder te leren op het Koning Willem I College! Wil je graag gaan werken? Dan is het slim om te kiezen voor een bbl-opleiding op niveau 2 in de richting van verkoop, retail of handel. 

​​Winkeleigenaren zijn altijd op zoek naar goede verkoopassistentes! Wat past er goed bij jou? Een grote of kleine winkel? Die kleding, voeding, elektronica, interieurspullen, planten of juist andere producten verkoopt? Je gaat aan de slag in het magazijn en in de winkel. Je zorgt voor het ontvangen van de producten, legt deze in het magazijn en daarna netjes in de winkel. Heeft een klant een vraag? Dan help jij verder. Je zorgt er samen met je collega’s voor dat de winkel er altijd netjes uitziet. ​

Met je diploma op zak kun je kiezen voor een mbo-opleiding op niveau 2.

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1419,-
AVO vakken ± € 134,-
Lesmateriaal afhankelijk van keuzeprofiel ± € 105,-
Lesmateriaal keuzedelen afhankelijk van keuze ± € 17,-


Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.

Om te kunnen starten met deze opleiding moet je:

  • op 1 augustus van het schooljaar wanneer je begint aan de opleiding 16 jaar of ouder zijn

Je hebt geen diploma nodig om te kunnen starten met een mbo-entreeopleiding. 

Extra intakeactiviteit
We nodigen je altijd uit voor een gesprek om kennis te maken.

Voor het volgen van een entreeopleiding heb je een laptop nodig. 

Op het moment dat je stage gaat lopen, kan het leerbedrijf vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als je een VOG aanvraagt wordt er gekeken of je geen strafbare feiten op je naam hebt staan die een risico vormen voor de werkzaamheden.

Een schooldag

Dag
Woensdag
Burgerschap  
VaklesHet verkopen van producten
Lunch
pauze
Nederlands  
Rekenen  
Keuzedeel  
* Dit is een voorbeeld van hoe een schooldag eruit zou kunnen zien.
Klant rekent spullen af aan kassa met contant geld
30% Praktijk
70% Theorie
Hoeveel tijd ben je bezig in de praktijk?

Ongeveer 30% van deze bol-opleiding assistent verkoop / retail besteed je in en aan de praktijk. Dit doe je op school en bij het bedrijf waar je stage loopt.

Gebouw locatie Weidonklaan
Gebouw locatie Euterpelaan
Gebouw locatie Muntelaar

Locaties

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Telefoon: 073 624 9 624
Meer over deze locatie


Beperkt en betaald parkeren

Copyright Koning Willem I College 2024