In het kort

Heb jij nog geen diploma? Maar wil je wel verder leren? Kies dan voor een entreeopleiding van het Koning Willem I College!

Download PDF brochure
  • Leerweg / niveau: bol / 1
  • Startmomenten: augustus
  • Duur: 1 jaar
  • Crebo: 23301

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Dat ligt aan welke entreeopleiding je kiest. Een entreeopleiding is een opleiding op het mbo waarvoor je geen diploma nodig hebt. Hoe de opleiding eruitziet is voor iedereen anders. Wat je gaat leren en op welke manier wordt aangepast aan jouw tempo en mogelijkheden. Tijdens een entreeopleiding werk je aan verschillende vaardigheden en aan jouw eigen ontwikkeling. Zo bereiden we je voor om door te stromen naar een mbo-opleiding op een hoger niveau. Een ander woord voor entreeopleiding is een assistentenopleiding. 

Wanneer je op school bent, volg je algemene vakken. Zo krijg je les in Nederlands, rekenen en burgerschap. Ook volg je vakken die horen bij het beroep waarvoor je leert. Je krijgt les uit boeken, maar je leert ook door het uitvoeren van verschillende opdrachten. 

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Je mag zelf kiezen welke keuzedelen je volgt. Verbreed je liever jouw kennis? Of kies je voor verdieping in een beroep? Hiermee onderscheid jij je in het werkveld of stroom je makkelijker door naar een vervolgopleiding.

​​Je start met oriënteren. Je ontdekt dan alles over de opleiding en het Koning Willem I College. Dit duurt ongeveer 6 weken. Daarna kies je het onderwerp van de assistentenopleiding welke jij wil volgen. Bijvoorbeeld in de bouw, in de horeca of in de logistiek. Naast het onderwerp van de opleiding, kies je ook tussen bol en bbl. Het verschil tussen deze twee woorden leggen we hieronder uit.

Bbl
Een bbl-opleiding is een combinatie van werken en leren. Eén dag in de week kom je naar het Koning Willem I College voor lessen. Drie of vier dagen in de week werk je als echte medewerker bij een bedrijf. Het bedrijf moet wel aan een aantal regels voldoen. Zo weten we zeker dat jij alles goed leert!

Op het Koning Willem I College kun je kiezen uit de volgende bbl entreeopleidingen: assistent bouwen, wonen en onderhoud, assistent dienstverlening, assistent horeca, voeding of dienstverlening, assistent logistiek, assistent metaal-, elektro- en installatietechniek, assistent mobiliteitsbranche, assistent procestechniek en assistent verkoop / retail.

Bol
Tijdens een bol-opleiding breng je de meeste tijd op school door. Drie dagen in de week kom je naar het Koning Willem I College voor lessen. Twee dagen in de week loop je stage.

Op het Koning Willem I College kun je kiezen uit de volgende bol entreeopleidingen: assistent bouwen, wonen en onderhoud, assistent dienstverlening, assistent horeca, voeding of dienstverlening, assistent logistiek, assistent metaal-, elektro- en installatietechniek en assistent verkoop / retail.

Zoals je ziet kun je sommige opleidingen zowel via bol als bbl doen. Je kiest daarom ook wat het beste bij jou past. 

​​De hele dag in een klaslokaal zitten luisteren? Juist niet!

Bij de entreeopleidingen op het Koning Willem I College ga je echt aan de slag. Je bent op school veel met de praktijk bezig. Samen met andere studenten oefen je de vaardigheden die je nodig hebt bij het beroep van jouw opleiding. 

Kies je voor een bbl-opleiding?
Drie of vier dagen in de week werk je als echte medewerker bij een bedrijf. Het bedrijf moet wel aan een aantal regels voldoen. Dit noemen we een erkend leerbedrijf. Zo weten we zeker dat jij alles goed leert!

Kies je voor een bol-opleiding?
Twee dagen in de week loop je stage.

​​Heb je het diploma van de entreeopleiding gehaald? Dan heb jij een goede basis om verder te leren op het Koning Willem I College! 

Als je graag wil gaan werken, dan is het slim om een bbl-opleiding op niveau 2 te kiezen. Na het afronden van de mbo-opleiding op niveau 2 kun volledig gaan werken.

Met je diploma op zak kun je kiezen voor een mbo-opleiding op niveau 2.

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1419,-
AVO vakken ± € 134,-
Lesmateriaal afhankelijk van keuzeprofiel ± € 105,-
Lesmateriaal keuzedelen afhankelijk van keuze ± € 17,-


Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.

Om te kunnen starten met deze opleiding moet je:

  • op 1 augustus van het schooljaar wanneer je begint aan de opleiding 16 jaar of ouder zijn

Je hebt geen diploma nodig om te kunnen starten met een mbo-entreeopleiding. 

Extra intakeactiviteit
We nodigen je altijd uit voor een gesprek om kennis te maken.

Voor het volgen van een entreeopleiding heb je een laptop nodig. 

Op het moment dat je stage gaat lopen, kan het leerbedrijf vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als je een VOG aanvraagt wordt er gekeken of je geen strafbare feiten op je naam hebt staan die een risico vormen voor de werkzaamheden.

Een schooldag

Dag
Woensdag
Burgerschap  
VaklesOver het beroep van jouw opleiding
Lunch
pauze
Nederlands  
Rekenen  
Keuzedeel  
* Dit is een voorbeeld van hoe een schooldag eruit zou kunnen zien.
Studenten entree-opleidingen in klaslokaal
30% Praktijk
70% Theorie
Hoeveel tijd ben je bezig in de praktijk?

Ongeveer 30% van de opleiding ben je bezig in en met de praktijk. Je leert dan taken uitvoeren die horen bij het beroep van jouw opleiding.

Gebouw locatie Weidonklaan
Gebouw locatie Euterpelaan
Gebouw locatie Muntelaar

Locaties

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Telefoon: 073 624 9 624
Meer over deze locatie


Beperkt en betaald parkeren

Copyright Koning Willem I College 2024