In het kort

​Word jij blij van verkopen en contact onderhouden? Dan is de opleiding junior accountmanager bol echt iets voor jou!​

Download PDF brochure
  • Leerweg / niveau: bol / 4
  • Startmomenten: augustus
  • Duur: 3 jaar
  • Crebo: 25877

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

​Alles over het verkopen van producten of diensten en het werven van klanten! Tijdens deze opleiding tot accountmanager ga je aan de slag met doen van onderzoek naar klanten, producten en de markt. Je leert het voeren van verkoopgesprekken, het onderhandelen over voorwaarden en prijzen en het onderhouden van relaties. Daarnaast leer je ook het opstellen van offertes en het doen van de administratie. Kortom: je leert alles zodat je producten of diensten met succes verkoopt!

Net als op de middelbare school volg je vakken. Algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap volg je altijd. Ook krijg je meer specifieke vakken die horen bij de opleiding junior accountmanager.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Je mag zelf kiezen welke keuzedelen je volgt. Verbreed je liever jouw kennis? Of kies je voor verdieping in een beroep? Hiermee onderscheid jij je in het werkveld of stroom je makkelijker door naar een vervolgopleiding. 

​​In het eerste gedeelte van de mbo-opleiding junior accountmanager bol ligt de focus op jouw talenten en ambities, de wereld van verkoop aan particulieren en bedrijven en behoeften van klanten. Je leert welk traject de klant aflegt van het moment van interesse voor een product of dienst, tot het moment dat de klant er gebruik van maakt. In modules ga je aan de slag met vragen uit de praktijk. Welke modules je volgt kies je zelf. Weet je al welke richting je op wil? Dan kies je voor modules gericht op jouw keuze. Weet je het nog niet precies? Dan heb je alle ruimte om te verkennen wat bij jou past.​

​Vervolgens kies je de verdiepende modules. Ook werk je aan vraagstukken vanuit de praktijk of wellicht vanuit jouw eigen onderneming. Je hebt altijd de mogelijkheid om extra modules te volgen. Zo krijg je meer verdieping en leer je extra dingen die in jouw toekomst goed van pas kunnen komen.

De hele dag in een klaslokaal zitten luisteren? Juist niet!

Op school ben je veel in en met de praktijk bezig. Op het Koning Willem I College oefen je, samen met andere studenten, met presenteren, leidinggeven en het proces van interesse tot aankoop van een product of dienst. Ook volg je workshops, komen gastsprekers uit het bedrijfsleven hun ervaringen delen én breng je af en toe een bezoek aan een bedrijf. Zo leer je pas echt van de praktijk!

​​Wanneer je stage loopt, hangt af van de modules die je kiest. De duur van de stageperiode is per leerjaar verschillend. Wat je op school hebt geleerd, breng je tijdens de stage in de praktijk.​

​Je kiest zelf bij welk leerbedrijf je dit doet, maar het is wel belangrijk dat het leerbedrijf erkend is. Op www.stagemarkt.nl vind je alle erkende bedrijven.

Kansen genoeg! Met een diploma junior accountmanager van het mbo kun je aan de slag bij verschillende soorten bedrijven, denk aan een groothandel, internationale handelsonderneming of in de logistiek. Je voert verkoopgesprekken, onderhoudt relaties met klanten en zorgt dat er nieuwe klanten bijkomen.

Alles waar het woordje ‘verkoop’ of ‘sales’ in voorkomt, is jouw specialiteit! Je stelt offertes en orderbevestigingen op en je informeert je klanten over eventuele vertragingen in de levering. Je zit niet alleen op kantoor, maar bent ook vaak onderweg en bezoekt klanten. Daar presenteer je bijvoorbeeld nieuwe producten. Je onderhoudt het contact met de klant, ook nadat ze een product of dienst bij jou hebben gekocht.

Met je diploma op zak kun je kiezen voor een hbo-opleiding. Geen zin om nog 4 jaar te studeren? Je kunt ook doorstromen naar een associate degree (tweejarige opleiding op hbo-niveau).

Verplichte kosten
Ministerie (lesgeld) € 1419,-
Leerjaar 1 ± € 115,-
Leerjaar 2 ± € 106,-
Leerjaar 3 ± € 55,-


Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.

Om te kunnen starten met deze opleiding heb je nodig:

  • een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • of een mbo-diploma niveau 2
  • of een mbo-diploma niveau 3
  • of minimaal een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4

Een schooldag

Dag
Woensdag
Coaching  
WorkshopPresenteren
ProjectOpdrachten afronden
Lunch
pauze
AVO-pleinWerken aan Nederlands, rekenen en burgerschap
* Dit is een voorbeeld van hoe een schooldag eruit zou kunnen zien.
Studenten bekijken verkoopcijfers van een product op laptop
50% Praktijk
50% Theorie
Hoeveel tijd ben je bezig in de praktijk?

De opleiding junior accountmanager bol is een perfecte combinatie van theorie en praktijk. Ongeveer de helft van de tijd besteed je aan de theorie. De andere helft ben je bezig in en met de praktijk.

Opleiding
in cijfers

Student tevredenheid 6,5
6,4 landelijk
Geslaagde studenten 68%
64% landelijk
Afgestudeerden met werk -
- landelijk
Gebouw locatie Vlijmenseweg
Gebouw locatie Euterpelaan
Gebouw locatie Muntelaar

Locaties

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Telefoon: 073 624 9 624
Meer over deze locatie


Hoofdingang: Henri Dunantstraat

Copyright Koning Willem I College 2024