Leidinggevende leisure & hospitality / Cosmo Academy

Leidinggevende leisure & hospitality (2)

Leidinggevende leisure & hospitality / Cosmo Academy

Algemene informatie

Niveau 4
Leerweg bol
Dag/avond Dagopleiding
Duur 3 jaar
Crebo 25646

Locatie

's-Hertogenbosch, Vlijmenseweg

Bij de Cosmo Academy leer je alles over entertainment en het organiseren van evenementen. Tijdens deze praktijkgerichte mbo-opleiding leer je vooral door te doen. Dat zie je terug in interessante workshops, praktijklessen en projecten, een up-­to­-date lesprogramma en leerzame stages (onder andere in Nederland, Mallorca, Menorca, Ibiza). In samenwerking met het bedrijfsleven bieden we wekelijks 'Stay or Go’s' aan. Dit zijn binnen- en buitenschoolse excursies en activiteiten. Kijk ook eens op http://www.wearecosmo.nl/.

Je persoonlijke ontwikkeling is belangrijk. Tijdens de opleiding krijg je intensieve begeleiding van een coach die is afgestemd op jouw behoefte. De coach helpt je bij de ontwikkeling van je vaardigheden en je laat nadenken over wie je bent. Samen onderzoeken jullie wat jij kunt en wilt en wat je moet doen om je doel te bereiken.

Je leert samenwerken, relaties opbouwen en netwerken, presenteren en hoe je je goed mondeling uitdrukt. Je leert plannen en organiseren, maar ook met druk en tegenslag omgaan. Al met al een pakket waardevolle persoonlijke vaardigheden.

Verder krijg je les in het organiseren van evenementen, zowel vóór als achter de schermen. Bij het vak personeelsmanagement leer je hoe je leiding geeft aan een team en hoe je nieuwe teamleden werft. Tot slot staan frontoffice­- en backoffice-werkzaamheden op het programma. 

Wat maakt deze opleiding uniek?
De sfeer en het community gevoel binnen een positief gestimuleerde omgeving waar je jezelf kunt zijn. De leraren zijn vanaf dag één jouw grootste fan. Dit geeft jou de beste basis om dingen te leren die je nu nog niet voor mogelijk houdt.

Opmerkingen over de opleiding:
- Cosmo Academy, die deze opleiding verzorgt, is onderdeel van het Koning Willem I College.

Na je opleiding vind je een leidinggevende baan bij een entertainmentorganisatie, een vakantiepark of een resort. Ook kun je aan de slag binnen de sector dagrecreatie, bijvoorbeeld bij een indoor-­ of outdoorcentrum, sportbedrijf of attractiepark. In de evenementenbranche werk je op festivals, bij evenementenbureaus of binnen een bedrijf op de interne evenementenafdeling.

Wij helpen jou om een topper te worden in de entertainment- en evenementenbranche. Met jouw inzet en onze hulp ontwikkel je persoonlijke vaardigheden waar je de rest van je leven iets aan hebt. Gasten en klanten waarderen jou omdat jij weet wat gastvrijheid is en dat bereik door je een stapje extra te zetten. Dit door in te spelen op de behoeften en wensen van de klant.

Kies je later toch voor een ander vak? Met de geleerde vaardigheden ben jij een waardevolle aanwinst bij verschillende soorten bedrijven met intensief klantcontact.

We bieden je volop stageplekken bij interessante businesspartners. Alleen al binnen het Cosmo-netwerk zijn er elk jaar ruim 500 stageplaatsen en banen beschikbaar. Wij garanderen je een stageplaats. Tijdens de stages doorloop je alle fases binnen dit vak. Je zet theorie om in praktijk en leert wat er nodig is om je doel te bereiken.

 • Leerjaar 1: je loopt stage in een vakantiepark in Nederland of België in een hospitality; frontoffice- en/of entertainmentfunctie.
 • Leerjaar 2: je verlegt je grenzen en je loopt stage in Europa*.

Blijf je liever dichterbij huis? Dan zijn er genoeg interessante mogelijkheden in Nederland en België. 

* Om stage te lopen in het buitenland moet je minimaal 18 jaar zijn.

Aanmelden voor deze opleiding? Klik dan op ‘Aanmelden voor deze opleiding’ en volg de stappen. 

 • Studenten die wettelijk toelaatbaar zijn voor deze opleiding worden uitgenodigd voor een kennismakingsdag. Tijdens deze dag kijken we of jij en de opleiding bij elkaar passen.

Meer informatie over aanmelden vind je hier

Deze
opleiding
Landelijk
gemiddelde
Studenttevredenheid
rapportcijfer
7,3 6,9
Percentage geslaagde studenten
in afgelopen schooljaar
80% 78%
Percentage gediplo­meerden met werk
in afgelopen schooljaar
Leidinggevende travel & hospitality 89% 90%
Leidinggevende leisure & hospitality 65% 83%
Kans op werk in jouw vakgebied
na je opleiding
Leidinggevende travel & hospitality
Leidinggevende leisure & hospitality
Kans op stage
Leidinggevende leisure & hospitality
Leidinggevende travel & hospitality
Startsalaris
uurloon
Leidinggevende travel & hospitality - € 10,02
Leidinggevende leisure & hospitality - € 9,28

Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garantie. Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie kijk op https://www.s-bb.nl/studenten/

Wat zijn de toelatingseisen?

 • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg. Advies: 2e vreemde taal en economie.
 • Overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4
 • Welke vervolgopleiding kan ik doen?

  Opleidingen op hbo-niveau.

  Wat zijn de studiekosten?

  Verplichte kosten
  Ministerie (lesgeld) € 1239,-
  Leerjaar 1 ± € 450,-
  Leerjaar 2 ± € 225,-
  Leerjaar 3 ± € 75,-

  Lesgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent.

  Vrijwillige kosten
  Leerjaar 1 € 250,-
  Leerjaar 2 € 250,-
  Leerjaar 3 € 75,-

  Copyright Koning Willem I College 2022
  Filters