Leidinggevende team / afdeling / project

Leidinggevende team / afdeling / project

In het kort

Heb jij graag de touwtjes in handen? Ga jij ervoor om je team vooruit te helpen? Dan is deze mbo 4 opleiding leidinggevende iets voor jou!

Download PDF brochure
  • Leerweg / niveau: bbl / 4
  • Startmomenten: augustus
  • Duur: 1 jaar
  • Crebo: 25160
Ook te volgen als bol-opleiding

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Alles over leidinggeven en hoe je dat op jouw manier kunt doen! Zo ga je aan de slag met gesprekken voeren, hoe je jouw tijd efficiënt kunt indelen en hoe je ervoor kunt zorgen dat er een prettige werksituatie ontstaat. Ook leer je alles over organiseren, het begeleiden van nieuwe collega’s en hoe je medewerkers zo in zet dat een team, afdeling of project optimaal draait. Kort gezegd: tijdens deze specialistenopleiding leer je alles over leidinggeven op de werkvloer.

Net als bij een andere mbo-opleiding bbl, volg je algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap. Ook krijg je meer specifieke vakken die horen bij de opleiding leidinggevende team / afdeling / project.

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Je mag zelf kiezen welke keuzedelen je volgt. Verbreed je liever jouw kennis? Of kies je voor verdieping in een beroep? Hiermee onderscheid jij je in het werkveld of stroom je makkelijker door naar een vervolgopleiding.

Eén dag in de week volg je lessen op het Koning Willem I College. Je gaat dan aan de slag met de theorie. De theorie helpt je de praktijk beter te begrijpen. Ook werk je aan opdrachten die aansluiten bij de werkzaamheden die je uitvoert bij het erkende leerbedrijf waar je werkt. 

Als je een bbl-opleiding volgt, ben je het grootste gedeelte van de week al bezig in en met de praktijk. Dit doe je bij het erkende leerbedrijf waar je werkt. Op de momenten dat je naar het Koning Willem I College komt volg je theorielessen. Wat je tijdens deze lessen leert, helpt je de praktijk beter te begrijpen. 

Een bbl-opleiding is een combinatie van leren en werken. Voor jouw stage werk je drie of vier dagen per week bij een leerwerkplek. Daarvoor heb je een contract nodig bij een erkend leerbedrijf. Door het contract verdien je al meteen jouw eigen geld!

Starten met een bbl-opleiding kan pas als je een contract hebt bij een erkend leerbedrijf. Hier ben je zelf verantwoordelijk voor. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl.

Met een mbo-diploma van de leidinggevende team / afdeling / project, niveau 4 op zak kun je aan de slag bij verschillende organisaties in allerlei sectoren. Bij een winkel of supermarkt bijvoorbeeld. Maar het is ook mogelijk om te gaan werken bij de gemeente of politie. 

Jij bent verantwoordelijk voor het aansturen van medewerkers in een team, afdeling of project. Je voert werkoverleggen, stelt doelen voor de organisatie en zorgt dat deze worden gehaald. Ook begeleid je (nieuwe) medewerkers en voer je functioneringsgesprekken. In jouw werk ben je deskundig, gedisciplineerd en een voorbeeld voor jouw medewerkers.

Met je diploma op zak kun je kiezen voor een hbo-opleiding. Geen zin om nog 4 jaar te studeren? Je kunt ook doorstromen naar een associate degree (tweejarige opleiding op hbo-niveau).

Verplichte kosten
Ministerie (cursusgeld) € 715,-
Leerjaar 1 € 50,-


Cursusgeld (jaarlijks) is verplicht wanneer je op 1 augustus van het nieuwe schooljaar 18 jaar of ouder bent. Vermelde kosten zijn voor schooljaar 2024-2025.

Om te kunnen starten met deze opleiding heb je nodig:

  • een mbo-diploma niveau 3

Daarnaast moet je een leidinggevende baan hebben én een contract hebben bij een erkend leerbedrijf. Alle erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl. Heb je nog geen leerwerkplek? Aanmelden is wel mogelijk, maar je wordt pas ingeschreven als je werk hebt!

Een schooldag

Dag
Woensdag
Coaching  
WorkshopLeidinggeven
ProjectOpdrachten afronden
Lunch
pauze
AVO-pleinWerken aan Nederlands, rekenen en burgerschap
* Dit is een voorbeeld van hoe een schooldag eruit zou kunnen zien.
65% Praktijk
35% Theorie
Hoeveel tijd ben je bezig in de praktijk?

Ongeveer 65% van de opleiding leidinggevende team / afdeling / project bbl besteed je in en aan de praktijk. Dit doe je op school, maar ook bij het erkende leerbedrijf waar je werkt.

Opleiding
in cijfers

Student tevredenheid 5,5
6,8 landelijk
Geslaagde studenten 82%
83% landelijk
Afgestudeerden met werk 100%
98% landelijk
Gebouw locatie Vlijmenseweg

Locaties

Je vindt deze opleiding op de volgende locatie(s):

Telefoon: 073 624 9 624
Meer over deze locatie


Hoofdingang: Henri Dunantstraat
Copyright Koning Willem I College 2024